Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 19.08.2016 №1006 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2016/2017 н.р.» з 5 по 20 жовтня проходив перший (районний) етап Всеукраїнських турнірів з навчальних предметів, метою яких є пошук, підтримка, розвиток творчого потенціалу обдарованої молоді.

ТУРНІР – це змагання між командами школярів, які уміють на високому науковому рівні викласти та довести свою точку зору, обґрунтувати її в наукових дискусіях – раундах чи боях. На турнірі учні змагаються у формі рольової гри, що сприяє набуттю умінь розв’язувати складні проблемні завдання, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку.  ... Читати далі »

Переглядів: 483 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 21.10.2016 | Коментарі (0)

19 жовтня 2016 року у рамках четвертого туру чемпіонату Харківської області з футболу серед ДЮСШ вихованці Печенізької дитячо-юнацької спортивної школи відділення футболу (2000-2001 року народження та 2002-2003 року народження) грали на стадіоні смт Печеніги з командою «Мрія» (м. Куп’янськ). Команда «Мрія» є учасником чемпіонату дитячо-юнацької футбольної ліги України, і на даний час посідає перше місце в своїй групі цих змагань. ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

На виконання Указу Президента України від 14.10.2014р.№806/2014 «Про День захисника України» в загальноосвітніх навчальних закладах району, з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, підтримки військових традицій і сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у школярів упродовж жовтня 2016 року з нагоди відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва пройшли наступні тематичні заходи. ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 14.10.2016 | Коментарі (0)

Відповідно до п. 15 Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2008  № 993 (зі змінами), п. 8 Положення про позашкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001  № 433 (зі змінами), регламенту та календаря  змагань чемпіонату Харківської області з футболу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл, вихованці Печенізької дитячо-юнацької спортивної школи Печенізької районної ради Харківської області 2004-2005 року народження 06.10.2016 взяли участь у черговому турі чемпіонату Харківської області з футболу серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл у м. Чугуєві. Відділом освіти було забезпечено підвіз дітей до місця змагання. ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 13.10.2016 | Коментарі (0)

Фотографія – дивовижне мистецтво, що дозволяє відобразити мить у всіх фарбах і до найдрібніших подробиць. Заняття у гуртках фотоаматорів розвивають і поглиблюють технічні знання та вміння учнів, привчають до самостійності, виховують допитливість та естетичні смаки, формують навички гуртківців для майбутньої роботи в різних жанрах фотографії.

Відповідно до наказу відділу освіти Печенізької РДА №230 від 14.09.2016 р. з метою пошуку та розкриття юних талантів на базі Печенізького центру дитячої та юнацької творчості відбувся  районний етап Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!», який тривав з 5 по 7 жовтня 2016 року.  ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 12.10.2016 | Коментарі (0)

29 вересня в районному Будинку культури відбулись врочистості, присвячені Дню працівників освіти. На свято були запрошені колективи навчальних закладів району, ветерани педагогічної ниви. Освітян прийшли привітати перший заступник голови районної державної адміністрації М.А. Никитченко, голова районної ради Л.В. Ярова, селищний голова Ю.І. Мариненко.  ... Читати далі »

Переглядів: 495 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 05.10.2016 | Коментарі (0)

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ!

Щиро та особливо тепло вітаю всіх, хто опікується дошкільною освітою, зі Всеукраїнським Днем дошкілля!

Основи вихованості людини, її працелюбність, творчий потенціал та багато духовних якостей закладаються в людині з раннього віку. Велику роль в цьому відіграють дошкільні установи. Це надзвичайно важлива ступінь освіти, на якій закладається першооснова особистісних якостей людини, проходить їх фізичний, розумовий і духовний розвиток. 

 Дошкільна освіта Печенізького району – це мережа закладів, яка включає шість дитячих садочків, в тому числі два дошкільних підрозділи в складі навчально-виховних комплексів, в яких виховується 226 дітей. У ваших руках, зараз доля цілого покоління печенізьців, що завдяки вашій турботі, терпінню, мудрості стануть незабаром повноцінними членами нашої громади.
 

Професія вихователя потребує від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи.

Зичу Вам, шановні колеги, та вашим родинам, міцного здоров’я, миру, щастя та радості на кожен день! Нехай ніколи не виснажиться джерело ваших невичерпних фантазій, а новий навчальний рік буде кращим за попередній, і всі ваші бажання стануть реальністю!

Ви заслуговуєте на шану і повагу від суспільства, адже щодня віддаєте тепло своїх сердець дітям!

 

З повагою

начальник відділу освіти

Печенізької районної державної адміністрації                                           Наталія Прохорчук

Переглядів: 501 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 27.09.2016 | Коментарі (0)

   Іноземна мова дедалі наполегливіше входить в наше життя, інтегруючи українське суспільство зі світовим культурним простором. Відповідно до Указу Президента України 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. На виконання цього документу в Печенізькому районі було розроблено ряд заходів спрямованих на активізацію вивчення англійської мови.

   Так вперше в нашому районі у двох дитячих садках,  Печенізькому ДНЗ (ясла-садок) №1 та Печенізькому ДНЗ (дитячий садок) №2, запроваджено вивчення англійської мови. Для викладання іноземної мови запрошено молодого, творчого, активного вчителя Дарину Бєляєву, яка вже має досвід роботи зі школярами молодших класів та вихованцями літніх мовних таборів. ... Читати далі »

Переглядів: 561 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 22.09.2016 | Коментарі (0)

Сьогодні 15 вересня 2016 року відділом освіти Печенізької районної державної адміністрації проведено районну нараду з керівниками навчальних закладів.

Нарада пройшла під керівництвом в.о. начальника відділу освіти, завідуючої районним методичним кабінетом Олени Зеленської. У роботі наради взяли участь методисти відділу освіти Єлизавета Лобанова та Галина Битюк, інженер з інформаційних систем Олена Ярішова, керівники усіх навчальних закладів району.

На нараді були розглянуті питання:  ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 15.09.2016 | Коментарі (0)

Ось і прийшов час підвести підсумки важливій справі. Протягом січня-вересня цього року ми постійно через засоби масової інформації повідомляли громадськість про хід реалізації міні-проектів обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Хоча в порівнянні з іншими районами Печенізький є лише першопрохідцем, печеніжцям є чим пишатися. В цьому році ініціативні групи Печеніжчини проявили особливу активність – на участь у конкурсі було подано 12 міні-проектів і 8 з них визнано переможцями. Це рекордний результат конкурсу, адже результативність сягає 67%. Загальний бюджет міні-проектів складає 619 тис. 080 грн.  ... Читати далі »

Переглядів: 707 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 13.09.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 50 51 »