Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 13 » Вдало стартували і достойно фінішували. Відбулася урочиста презентація реалізованих міні-проектів конкурсу «Разом в майбутнє»
12:26
Вдало стартували і достойно фінішували. Відбулася урочиста презентація реалізованих міні-проектів конкурсу «Разом в майбутнє»

Ось і прийшов час підвести підсумки важливій справі. Протягом січня-вересня цього року ми постійно через засоби масової інформації повідомляли громадськість про хід реалізації міні-проектів обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Хоча в порівнянні з іншими районами Печенізький є лише першопрохідцем, печеніжцям є чим пишатися. В цьому році ініціативні групи Печеніжчини проявили особливу активність – на участь у конкурсі було подано 12 міні-проектів і 8 з них визнано переможцями. Це рекордний результат конкурсу, адже результативність сягає 67%. Загальний бюджет міні-проектів складає 619 тис. 080 грн. 

Із восьми проектів сім вже реалізовано. Восьмий проект по Мартівській сільській раді знаходиться на стадії завершення. П’ять проектів переможців в навчальних закладах реалізовані в повному обсязі. Їх загальна сума складає майже 400 тис.грн.

9 вересня відбулася урочиста презентація завершених міні-проектів. На презентації були присутні представник Харківської обласної ради - перший віце-президент, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, депутат обласної ради  Микола Титов, перший заступник голови райдержадміністрації Михайло Никитченко, голова районної ради Лариса Ярова, Печенізький селищний голова Юрій Мариненко, депутат районної ради Андрій Шидич. Разом із почесним гостем району делегація відвідала сім завершених об’єктів. В п’яти з них були реалізовані заходи з  енергозбереження шляхом встановлення нових теплих металопластикових вікон та дверей. Це два фельдшерських пункти в селах Кицівка та Приморське, два дитячих садка Печенізький №2 та Приморський, Печенізький центр дитячої та юнацької творчості. На знак подяки малята в дитсадках та вихованці гуртків ЦДЮТ розповіли гостям про збереження тепла, економію енергоресурсів і вручили виготовлені власноруч сувеніри.

В спортивному залі гості  разом зі спортсменами-любителями й вихованцями районної дитячо-юнацької спортивної школи та їх титулованим тренером, Юрієм Орловим випробували новеньке спортивне обладнання.

А в Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського гості оглянули відновлену систему освітлення з впровадженням енергозберігаючих світодіодних технологій.

Районне керівництво та гість з області вручили господарям всіх об’єктів сертифікати переможців конкурсу.

Підведення підсумків конкурсу відбулося в конференц-залі Печенізької школи. Представник відділу освіти Печенізької райдержадміністрації Олена Ярішова представила оглядову презентацію реалізації проектів і розповіла про те, що дав Печенізькій громаді досвід участі у конкурсі. «Перше і, напевне, найголовніше з того, що дав нам конкурс «Разом в майбутнє» – це те, що ми повірили в свої сили! Ми відчули себе дієздатною громадою. Ми зрозуміли, що згуртувавшись і проявивши ініціативу ми можемо чогось досягти і зробити якісь добрі справи разом. Ми отримали унікальний досвід написання проектних заявок. Ми об’єдналися. А наші діти отримали осучаснені, затишні, світлі, теплі навчальні установи», - резюмувала О.І. Ярішова. 

Оскільки в цьому році багато фінансових вкладень було здійснено саме в спорт, огляд об’єктів конкурсу закінчився досить символічно - почесні гості відвідали районне спортивне свято - Олімпійський урок, на якому діти зі всього району демонстрували свою вправність та майстерність з різних видів спортивних змагань.

Відвідавши Печенізький район Микола Титов пообіцяв, що більше ніколи не буде називати Печенізький район маленьким, бо розмір району не визначається кількістю жителів, а саме людьми які в ньому живуть та роблять великі справи. Він наголосив, що Печеніжчина – це великий край з великим потенціалом, де живуть гостинні, красиві душею й небайдужі люди, які зацікавлені у розвиткові та розквіті своєї малої Батьківщини!

Переглядів: 706 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar