Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 22 » Вперше в дитячих садках Печеніжчини запроваджується вивчення англійської мови
12:04
Вперше в дитячих садках Печеніжчини запроваджується вивчення англійської мови

   Іноземна мова дедалі наполегливіше входить в наше життя, інтегруючи українське суспільство зі світовим культурним простором. Відповідно до Указу Президента України 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні. На виконання цього документу в Печенізькому районі було розроблено ряд заходів спрямованих на активізацію вивчення англійської мови.

   Так вперше в нашому районі у двох дитячих садках,  Печенізькому ДНЗ (ясла-садок) №1 та Печенізькому ДНЗ (дитячий садок) №2, запроваджено вивчення англійської мови. Для викладання іноземної мови запрошено молодого, творчого, активного вчителя Дарину Бєляєву, яка вже має досвід роботи зі школярами молодших класів та вихованцями літніх мовних таборів.

   Дітям дошкільного віку навчання іноземної мови дається легко, адже вік від народження до 6 (7) років вважається сенситивним періодом для мовленнєвого розвитку. Малюки в цей період відкриті для спілкування, безпосередньо сприймають нові знання, мовленнєвий апарат дуже гнучкий, діти легко наслідують звуки та звукосполучення рідної та нерідної мов. Проте вже у більш пізньому (шкільному) віці діти втрачають попередню здатність легко й точно сприймати та відтворювати елементи іноземної мови. Саме тому вивчення англійської мови потрібно починати з дошкільного віку.

   Навчання англійської мови в дитячих садках Печеніжчини буде розпочинатись з різновікових та старших груп, адже в цьому віці розвиток фізіологічних та психічних процесів досягає того рівня, який забезпечує передумови для системного іншомовного навчання. П’яти - шестирічній дитині вже під силу успішно й зацікавлено оволодівати іноземною мовою завдяки свідомому й мотивованому навчанню.

   Одна з найважливіших передумов успішного навчання іноземної мови – увага дошкільнят. Діти цього віку ще не мають стійкої цілеспрямованої уваги, не можуть тривалий час зосереджуватися на одному завданні, тому в роботі з малятами будуть використовуватись вправи та ігри, які допомагатимуть урізноманітнювати види дитячої діяльності. Заняття проводитимуться двічі на тиждень та триватимуть в середньому 20 хвилин. Діти на гуртку будуть співати, гратися, малювати, приймати участь в розігруванні міні-сценок, розповідати вірші.

   Протягом року, згідно програми «Іноземні мови для дошкільнят», діти опанують такі теми: «Знайомство», «Моя сім'я», «Тварини», «Пори року», «Овочі і фрукти», «Меблі», «Ігри», «Тіло людини», «Робочий день».

   Тож, шановні батьки, звертаємо вашу увагу на унікальну можливість, яка з’явилась тепер у ваших дітей - з дошкільного віку безкоштовно вивчати найпоширенішу, найперспективнішу мову в світі!  Заохочуємо усіх батьків записувати своїх дітей в дитячі садки з вивченням англійської мови!

Переглядів: 554 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar