Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Серпень » 31 » Відбулася районна педагогічна конференція – підведено підсумки, сформовано завдання в контексті реформування освіти
15:04
Відбулася районна педагогічна конференція – підведено підсумки, сформовано завдання в контексті реформування освіти

   Районна педагогічна конференція в цьому році відбулася на тлі проголошення корінних перетворень в освітніх процесах в Україні. Тому 30 серпня під час конференції освітяни району підводили підсумки минулого навчального року та визначали пріоритетні плани на майбутнє в контексті великої реформи освіти, презентованої в проекті Концепції «Нової української школи». 

   Конференція відбулася під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Ольги Кизим. Почесними гостями конференції були також голова районної ради Лариса Ярова, завідувач районного методичного кабінету Олена Зеленська, голова профспілки працівників освіти району Надія Строкан.

   З вітальним словом до учасників конференції звернулась голова Печенізької районної ради. «Сьогодні мало бути просто хорошою людиною, відмінно знати свій предмет. Покликання, професіоналізм, постійна потреба в самоосвіті та самовдосконаленні, вміння ставити завдання і знаходити шляхи їх вирішення, активна громадянська позиція - ось що відрізняє сучасного педагога!», - такими піднесеними словами почала свою доповідь Лариса Володимирівна.

Повний текст доповіді Лариси Ярової можна прочитати за посиланням.

   Олена Зеленська виступала з основною доповіддю конференції під час якої зазначила, що реформа освіти орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті –  випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя. Оновлення змісту освіти здійснюється, передусім в напрямку відмови від так званої енциклопедичності змісту шкільного навчання. За експертними прогнозами у 2020 році найбільш затребуваними на ринку праці будуть вміння навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі.

   Олена Володимирівна, серед іншого, повідомила про зміни у навчальних програмах у 2016/2017 навчальному році: оновлено навчальні програми початкової школи, перезатверджено навчальні програми для учнів 10-11 класів, у 8 класі введено предмет «Мистецтво», який є логічним продовженням вивчення курсів «Образотворче мистецтво» та «Музичне мистецтво», для учнів 9-х класів планується оновлення програм на наступний навчальний рік, затверджено регіональні програми викладання предметів "Харківщинознавство" та "Православна культура Слобожанщини".

Повний текст доповіді Олени Зеленської можна прочитати за посиланням.

   В умовах недостатнього фінансування освіти все більш актуальним постає питання пошуку альтернативних, додаткових джерел фінансування. Про способи залучення додаткового фінансування, участь у конкурсах на отримання грантів доповіла Олена Ярішова, інженер відділу освіти. Вона повідомила про те, що вперше в цьому році ініціативні групи району взяли участь в обласному конкурсі розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє». В результаті перемоги в цьому конкурсі в п’яти навчальних закладах проведено капітальні ремонти та придбано спортивний інвентар на загальну суму майже 400 тис. грн.

   «Ми взяли участь в одному конкурсі і маємо неймовірні результати! А грантів дуже багато і на значно більші суми. Я заохочую вас і надалі приймати участь у різноманітних конкурсах на отримання грантів!», - спонукала загал Олена Ярішова.

         Доповідь методиста районного методичного кабінету відділу освіти Єлизавети Лобанової почалася з слів французького письменника Анрі Барбюса: «школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління». «А методичний кабінет – це майстерня де формується вчитель», - додала Єлизавета Володимирівна. В доповіді було висвітлено роль методичного кабінету у формуванні професійної компетентності вчителя.

Повний текст доповіді Єлизавети Лобанової можна прочитати за посиланням.

   З великим розуміння ролі сучасного керівника у трактуванні Концепції «Нової української школи» виступила Валентина Щеголяєва, директор Артемівського навчально-виховного комплексу. Валентина Володимирівна зазначила, що Концепція надасть школі реальну автономію. І враховуючи самостійність навчальних закладів, перед керівниками шкіл постають нові завдання, які потребують умінь аналізувати великий обсяг фактичного матеріалу, узагальнювати тенденції, прогнозувати розвиток педагогічної системи школи, приймати рішення, організовувати їх виконання, оцінювати результати, орієнтуватись у ринкових відносинах.

   Її доповідь можна прочитати за посиланням.

         Леся Зайцева, завідувач Мартівським дошкільним навчальним закладом, у своїй доповіді звернула увагу на зміст управлінської діяльності дошкільного навчального закладу у забезпечені громадянського виховання дошкільників.

         Під час конференції за професійні здобутки та досягнення високих результатів у справі позашкільного виховання працівників Печенізького центру дитячої та юнацької творчості Кохан Олесю, директора, та Корнейка Миколу, керівника гуртків, було відзначено нагородами Департаментів науки та освіти та у справах молоді та спорту.

   В сім’ю педагогів в цьому навчальному році було урочисто прийнято трьох молодих спеціалістів: Ірину Федяєву, Аліну Губар та Вікторію Абакумову.

         За результатами конференції було прийнято резолюцію щодо розвитку галузі освіти Печенізького району у 2016-2017 навчальному році.

Переглядів: 575 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar