Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Представник відділу освіти взяла участь у Регіональному форумі можливостей
11:28
Представник відділу освіти взяла участь у Регіональному форумі можливостей


 

Представник відділу освіти  Олена Ярішова під час форуму з керівником Генерального консульства Республіки Польща паном Яном Здановські

Представник відділу освіти разом з представниками консульства та університетів

Організатори форуму від ХОДА та ХНЕУ

   10 грудня 2015 року під патронатом голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Львовича Райніна, на базі Харківського національного університету ім.С. Кузнеця (далі - ХНЕУ), для представників сфери освіти відбувся «Перший регіональний форум можливостей» (далі – Форум). Організаторами форуму, виступили облдержадміністрація і Національний офіс проектів ЄС "Еразмус+". У роботі форуму, на якому презентували проекти міжнародного співробітництва у сфері освіти, взяли участь представники 27 вузів Харкова.

   Відкриваючи форум, заступник голови ХОДА Юлія Світлична, привітала всіх його учасників від імені голови ХОДА та побажала плідної роботи. Також з вітальним словом до загалу звернулись: керівник Генерального консульства Республіки Польща пан Ян Здановські, який представив можливості, які надає його країна в економічних та освітніх стосунках з Україною; директор «Вальянс Франсез» Тімоте де Майар; керівник міжнародного фонду «Відродження» Олена Розказова; керівництво ХНЕУ. На заході також був присутній перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денис Ткачов та інші представники облдержадміністрації.

   У заході взяла участь представник відділу освіти Печенізької райдержадміністрації Олена Ярішова. Під час форуму О.Ярішова спілкувалась особисто з паном Консулом Яном Здановські. Вона розповіла польському дипломату про те, що на Печеніжчині шанують пам'ять всесвітньо відомого польського художника Генріха Семирадського – йому встановлено пам’ятник і на його честь названо навчальний заклад. Також О.Ярішова запросила пана консула до Печеніжчини, розповіла про зацікавленість у розвитку дружніх відносин між Печенізьким районом та Польщею, про плани щодо вивчення в навчальних закладах польської мови, взаємообміну учнями тощо.  Пан Ян з теплотою відреагував на дану пропозицію і сказав, що знає про пам’ятник славетному земляку на Печеніжчині, підтримує ініціативу з налагодження дружніх стосунків, та прийме запрошення. Пан Консул надав свої контактні дані, візитку й попросив надіслати йому офіційне запрошення та всі пропозиції у електронному вигляді.

   В рамках Форуму були проведені такі заходи: виставка з презентаціями  можливостей міжнародної співпраці в сфері освіти, освітніх проектів та програм від міжнародних донорських організацій та майстер клас з написання проектів. О.Ярішова взяла участь у роботі таких  освітніх сесій: Проект ЄС «Еразмус +», Проект ЄС «Жан Моне», Програма «Горизонт-2020», Міжнародний фонд “Відродження”, Французький альянс, Фраундрейзинг Кулініч О.В.

Вручення книги особисто автором, кандидатом наук  Національної академії державного уравління при Президентові України Кулінічем Олегом

Зустріч з директором

«Вальянс Франсез» Тімоте де Майар

О.Ярішова, директор Регіонального центру міждународних проектів і програм Харківського національного університету ім.Каразіна Станіслав Ігнатьєв, керівник Міжнародного фонду "Відродження" Олена Розказова

З першиим заступником директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Денисом Ткачовим

   Майстер-клас з написання проектів проводив кандидат наук та автор книги «Грантрайтинг» Олег Кулініч. «Грантрайтинг – це мистецтво пошуку фінансування. В наш час, коли державне фінансування обмежене, володіти цим мистецтвом потрібно і підприємцям і державним чиновникам», - зауважив О.Кулініч. Після заходу всім учасникам було вручено по екземпляру книги від автора, з методичними рекомендаціями щодо написання проектних заявок для отримання грантів.

   Сподіваємось, що участь у заходах такого високого рівня, знайомства та налагодження нових стосунків сприятиме розвитку і розбудові системи освіти Печенізького району.

Обговорення питань децентралізації в системі освіти з представником Харківського офісу реформ Віктором Нестеренко

Студенти ХНЕУ гостинно вітають учасників форуму

 

Переглядів: 510 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar