Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Грудень » 5 » В закладах освіти Печеніжчини впроваджується міжнародна система контролю за харчуванням
11:59
В закладах освіти Печеніжчини впроваджується міжнародна система контролю за харчуванням

В Україні з 20 вересня 2019 року посилились вимоги до харчування в закладах освіти. Найважливішим нововведенням для операторів, які надають послуги харчування, стане запровадження постійно діючих процедур, що засновані на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках НАССР.

Про це та інше йшлося на розширеній нараді під головуванням начальника відділу освіти Наталії Прохорчук, яка відбулася 4 грудня. До участі у заході були запрошені начальник Печенізького районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Павло Зеленський та головні спеціалісти служби. У нараді брали участь керівники усіх закладів освіти району, спеціалісти відділу освіти. 

Наталія Володимирівна повідомила, що НACCP – ( англ. Hazard Analysis Critical Control Points) – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – це міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження починаючи від сировини до обігу та споживання готової продукції. Вона ознайомила присутніх із нормативними документами, відповідно яких система запроваджуватиметься у місцевих закладах. Розповіла про спеціальні навчання уповноважених осіб при кожному навчальному та дошкільному закладі, які відповідатимуть за впровадження цієї системи.

Павло Михайлович повідомив, що НАССП - це довгострокова програма, в ході реалізації якої передбачено надання консультацій та навчання персоналу. Спеціалісти Держпродспоживслужби докладно розповіли про координацію та взаємодію сторін в напрямку впровадження НАССР, відповіли на питання учасників наради.

Окрім того, були висвітлені питання організації ЗНО у 2020 році; стану профілактичної роботи з попередження правопорушень та злочинів серед неповнолітніх; стану дотримання санітарно-гігієнічних норм утримання дітей в закладах дошкільної освіти та інше.

За всіма питаннями були надані рекомендації та прийняті відповідні рішення.

Переглядів: 393 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar