Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 30 » В центрі уваги протидія тероризму
14:29
В центрі уваги протидія тероризму

  30 листопада в приміщенні актової зали районної державної адміністрації було проведено нараду за участю представників влади, правоохоронних установ, керівників закладів, установ району з питання: «Взаємодія державних, правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування  району у забезпеченні громадського порядку та безпеки громадян, запобіганні скоєння злочинів терористичного та диверсійного характеру».

Начальник відділу освіти Наталія Прохорчук доповідала з питання: «Стан забезпечення безпеки дітей, учнів, та персоналу закладів освіти району у надзвичайних умовах та у випадку загрози здійснення терористичного акту». 

 «Питання безпеки дітей, учнів та персоналу навчальних закладів освіти району у надзвичайних умовах та у випадку загрози здійснення терористичного акту є надзвичайно актуальним питанням на сьогодні», - розпочала свою доповідь Н.Прохорчук. -  Наказом Міністерства освіти і науки №1/9-609 від 11.08.2011 затверджені методичні рекомендації «Щодо формування негативного ставлення суспільства до будь-яких форм і проявів тероризму та екстремізму», якими керуються керівники освітніх закладів і містять практичні аспекти дій керівника при загрозі та виникненні терористичного акту. З учнями проводиться роз’яснювальна робота щодо захисту себе від небезпеки погроз, в тому числі і від терористичної діяльності.

  Основними методами і формами реалізації завдань навчально-виховного процесу в закладах освіти є бесіди, лекції, диспути, виховні години, дискусії, засідання «круглих столів», прес-конференцій, рольові ігри, тренінги та ін. Провідне завдання у формуванні сучасного рівня культури безпеки життєдіяльності належить предмету «Основи здоров’я».

  Керівники навчальних закладів несуть відповідальність за безпеку учнів та співробітників навчального закладу.

  Виходячи із ситуації, що склалась, в кожному навчальному закладі буде розроблено заходи щодо дій структурних підрозділів цивільного захисту на випадок можливого виникнення терористичних проявів».

Наприкінці промови Н.Прохорчук наголосила на необхідності проведення спільних заходів закладів освіти та правоохоронних органів з питань забезпечення безпеки учнів від терористичної загрози.

Переглядів: 516 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar