Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Квітень » 2 » Вчителі Печеніжчини навчаються працювати в умовах Нової української школи
15:12
Вчителі Печеніжчини навчаються працювати в умовах Нової української школи
Підготовка вчителі початкових класів та заступників директорів з навчально-виховної роботи в м.Чугуєві

Сьогодні в Україні перед освітянами стоїть завдання: мати одну з найкращих шкіл.  А провідною метою освітньої реформи є підвищення якості освіти. Одним із чинників, які забезпечують якість початкової ланки загальної середньої освіти, є впровадження методик особистісного і компетентнісно - зорієнтованих підходів навчання, виховання і розвитку молодших школярів.  Саме тому підготовка   педагогів до роботи в умовах Нової української школи   – одне з головних завдань сьогодення.  

Педагоги Печенізького району активно включились в заходи   щодо   підготовки до роботи  в нових умовах. Методист відділу освіти Галина Битюк в лютому та березні 2018 року проходила навчання в КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» та отримала кваліфікацію тренера для підготовки педагогів до роботи в умовах Нової української школи, отримала відповідний сертифікат.

Всі вчителі початкових класів, які з 1 вересня 2018 року будуть навчати учнів 1 класу, та заступники директорів з навчально-виховної роботи, які супроводжують початкову освіту у закладах загальної середньої освіти, з 1 лютого проходять навчання на дистанційному курсі «Онлайн-курс для вчителів початкової школи» (з обов’язковим виконанням завдань  після кожного модулю).  З 3 березня 2018 року  почала здійснюватись очна підготовка даної категорії педагогів. Цей етап навчання за темою «Особливості роботи освітнього процесу в 1 класі в умовах упровадження нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти»   забезпечує отримання практичних навичок управління класом, навчання методикам компетентнісного, інтеграційного навчання,   інклюзивної освіти тощо.   Заняття проходять в три етапи: 3, 17 березня – І сесія, з 26 по 30 березня  -  ІІ сесія, з 5 по 7 червня - ІІІ сесія.   Навчання відбувається  в Чугуївському НВК № 5 спільно з педагогами м. Чугуєва.  Навчання проводять тренери Печенізького району та м. Чугуєва, в тому числі Галина Битюк.

Переглядів: 435 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar