Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Квітень » 13 » Делегація з Печеніжчини взяла участь у ХІІІ міжнародній виставці «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2018»
10:06
Делегація з Печеніжчини взяла участь у ХІІІ міжнародній виставці «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2018»

       Перед сучасною молоддю відкриваються надзвичайні можливості. Це довела тринадцята міжнародна виставка «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2018», яка розпочала свою роботу 12 квітня 2018 року в Палаці спорту м.Харків і відбулася за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради. В цей день захід відвідали сотні старшокласників шкіл, випускників ПТУ, технікумів, студенти вишів. Взяли активну участь у роботі виставки, а також побували на урочистому її відкритті 25 старшокласників та вчителів нашого району з Печенізької, Мартівської загальноосвітніх шкіл та Артемівського навчально-виховного комплексу. Підвезення до місця проведення виставки здійснено транспортом відділу освіти. 

                Навчання за кордоном стало для українців як ніколи реальним. Все залежить від бажання та активності самої молоді. За результатами дослідження Аналітичного центру CEDOS за останні п’ять років кількість українських студентів, які виїхали на навчання за кордоном, збільшилась на третину - з 21,5 тисяч до 59,6 тисяч чоловік.

                На даній виставці були представлені понад 40 учасників - з України, а також заклади освіти, агенції та установи Литви, Ізраїлю, Польщі, Словаччини, Словенії, та інших країн. Тому випускники мали змогу з перших вуст отримати інформацію про навчання у вітчизняних і закордонних ВУЗах. Представники європейських вишів презентували можливості здобуття вищої освіти для української молоді в престижних навчальних закладах не тільки на платній, а й на безоплатній основі з отриманням стипендії, безкоштовним проживанням тощо. Також різними інституціями було представлено різноманітні програми канікул за кордоном і в Україні на літо 2018 року для школярів; інформацію про групові поїздки за кордон з вивченням іноземних мов у поєднанні з екскурсіями і активним відпочинком у найвідоміших містах світу.

                Виставка продовжить свою роботу 13 та 14 квітня. Вхід вільний та безкоштовний. Захід стане помічником не тільки для старшокласників, а і для батьків та спеціалістів, які планують підвищувати рівень кваліфікації в Україні та за кордоном. Виставка надає можливість за  мінімум часу зібрати максимум інформації з першоджерела про правила вступу, складання мотиваційних листів, отримання стипендії, умови отримання подвійного диплому тощо. Бажаємо усім плідної праці на ХІІІ міжнародній виставці «Освіта Слобожанщини та навчання за кордоном – 2018»!

Переглядів: 435 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar