Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 27

Шановні колеги!

У переддень професійного свята хочу привітати нашу велику педагогічну Печенізьку родину з Днем працівників освіти! Висловлюю Вам сердечну вдячність за вашу нелегку, але дуже почесну працю, а найголовніше, за ваше ставлення до неї з любов’ю і творчою віддачею.

У минулому навчальному році у нас є досягнення і нам є чим пишатися. Це – і перемоги в МАН, і в олімпіадах; здобутки в позашкільній освіті, і в спорті. Разом з цим у нас є великий потенціал для розвитку і нових звершень!

В цьому році було приділено багато уваги підвищенню кваліфікації вчителів, зміцненню матеріально-технічної бази. Тільки за останній рік отримано:

  • новий шкільний автобус на 1 млн. 320 тис. грн.;
  • новітній сучасний кабінет «Географії» у Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського на 240 тис.грн.,
  • найсучасніший мультимедійний комплекс в кабінет англійської мови Мартівської ЗОШ І-ІІІ ст. на суму 96 тис.грн.;
  • Новобурлуцький та Артемівський НВК забезпечені новою комп’ютерною технікою;
  • в спортзалі Печенізької ЗОШ  І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського встановлено енергозберігаючі вікна на суму майже в 200 тис.грн.

Все це допомагає надавати більш якісні освітні послуги.

25 вересня Президент України підписав Закон України № 2145-VІІІ "Про освіту", прийнятий Верховною Радою України 5 вересня 2017 року. Ухвалення цього Закону дозволить провести глибоку всеосяжну освітню реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору. Найголовніші зміни – це зміни в методах навчання: від знаннєвої школи ми переходимо до школи компетентностей 21 століття. З наступного року всі перші класи будуть навчатись за новим стандартом. Урядом передбачено на модернізацію перших класів, з яких у 2018 році стартує Нова українська школа, 1 млрд. грн. у державному бюджеті. Місцеві органи влади також матимуть долучитися до створення нового освітнього простору.

Дорогі мої колеги! Сьогодні ви - на передовій боротьби за українську незалежність. На вас покладено дуже відповідальне завдання - підготувати наших дітей і молодь до майбутнього. Яким буде це майбутнє? Про нього відомо лише одне - воно буде дуже відрізнятися від сьогоднішнього дня. Тому важливо дати дітям не лише знання, а підготувати їх до сміливого вирішення проблем, до того, як критично переосмислювати величезний потік інформації у сучасному інформаційному суспільстві.

Давайте разом зробимо цей навчальний рік роком нових можливостей, партнерства і творчого зростання. Ми творимо Нову українську школу, ми творимо сучасну українську систему освіти!

Бажаю вам успіхів і перемог, які будуть окрилювати Вас на нові звершення і здобутки на благо України!

 

З глибокою повагою,

Начальник відділу освіти                                                               Н.В. Прохорчук

Переглядів: 444 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Дата: 27.09.2017 | Коментарі (0)