Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 28 » Вітаємо з перемогою в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади
11:56
Вітаємо з перемогою в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади

Учні Коваленка Сергія Івановича, вчителя трудового навчання Артемівського навчально-виховного комплексу, третій рік поспіль займають призові місця в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади. В цьому році 3 місце в обласній олімпіаді зайняв його підопічний Кормілець Денис, учень 9 класу Артемівського НВК. Такі високі досягнення звичайного сільського вчителя заслуговують на відзначення та повагу, а його досвід - на поширення серед колег. Тому ми взяли інтерв’ю у Сергія Івановича і задали йому декілька питань.  

  • Сергію Івановичу, який досвід ви маєте у підготовці учнів до Всеукраїнської учнівської олімпіади?
  • Мої учні беруть участь в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технічні види праці) протягом 10 років, останні 3 роки займають призові місця.
  • В чому секрет вашого успіху?
  • Для того, щоб підготувати дітей, розпочинаю роботу заздалегідь. Придивляюся до них ще з 5 класу: хто вирізає по дереву, хто випалює, хто конструює а хто просто вправно забиває цвях – це теж результат. Ми живемо у селі і наші хлопці звичні до роботи, прості навички технічної праці хтось отримав ще в сім’ї. Придивився - і розвиваю їх протягом всього часу навчання.
  • На що Ви звертаєте увагу під час підготовки учнів до олімпіади?
  • Під час підготовки учнів приділяю увагу розв’язанню творчих завдань із конструювання, моделювання, створення пристроїв малої механізації, вирішенню нестандартних задач тощо. Працюю над упровадженням у навчально-виховний процес комп’ютерних і проектних технологій навчання та виховання. Спираюся на знання учнів з інших предметів. Виділяю більше часу на вивчення будови навчального устаткування й обладнання шкільної майстерні. Під час проведення занять чітко контролюю досягнуті результати учнів і даю їм завдання більш підвищеної складності, створюю ситуації самоаналізу, самооцінки, самопізнання. Постійно залучаю учнів до роботи з розробки й упровадження власних творчих задумів та ініціатив, створюю ситуації вільного вибору й відповідальності за обране рішення.
  • Однією з особливостей олімпіади з трудового навчання є підготовка домашнього завдання. Яким чином Ви готуєтесь до нього?
  • Під час виготовлення заданого виробу звертаємо увагу на  відповідність виробу вимогам умов проекту, його функціональність та зручність у користуванні, естетичну цінність та привабливість, оригінальність і якість. Також хочу сказати, що велику роль у здобутих результатах відіграє і той факт, що у нашому НВК є майстерня, де і по цей час функціонують столярні станки, токарний по дереву, токарно-гвинторізний, фрезерний, свердлильний, точильний, муфельна піч, циркулярка. Матеріали, звичайно ж, доводиться купувати.
  • Що Ви можете порадити колегам, які готують учнів до участі в предметних олімпіадах?
  • Не важливо у якій сфері дитина має здібності: математиці, мовних науках, можливо у спорті чи у мистецтві. Головне – своєчасно виявити ці здібності та створити такі умови, у яких учень матиме змогу розвивати свої таланти. І тоді, я впевнений, кожен може реалізувати свої таланти - і вчитель, і учень!
  • Дякуємо, Сергію Івановичу. Ми щиро вітаємо Вас та Вашого учня Кормільця Дениса із черговою перемогою та бажаємо подальших творчих і професійних злетів!

До цього додамо, що Сергій Іванович та його учень за високий результат у ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади відповідно до Умов призначення та виплати грошової винагороди кращим педагогічним працівникам та Умов призначення та виплати стипендій обдарованим і талановитим учням, затвердженим рішенням XXII сесії Печенізької районної ради VII cкликання від  06 березня 2018 року, отримають грошову винагороду та стипендію.

Переглядів: 459 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar