Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Січень » 23 » Відзначення Дня Соборності України
14:21
Відзначення Дня Соборності України

22 січня з нагоди проголошення злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) відзначається День Соборності України.

Однією з головних традицій Дня Соборності України прийнято вважати створення живого ланцюга, який символізує єднання народу. І перший раз таке робили в 1990 році. Тоді в акції взяло участь понад півмільйона людей, які взявшись за руки, зуміли зв'язати Київ, Львів та Івано-Франківськ.

З нагоди відзначення цієї  історичної події, з метою виховання національної свідомості учнів, формування рис громадянина української держави, поглиблення знань про історичне минуле українського народу у закладах загальної середньої освіти району проходили різнопланові тематичні заходи. 

Так у Мартівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів пройшли: єдиний урок «Україна – Соборна Держава»; виставка літератури в шкільній бібліотеці на тему: «Єднання заради Незалежності»; виставка малюнків «Пам'ять житиме вічно»; виховна година «У єдності наша сила»; інформаційна година та перегляд фільму «День Соборності України».

Вихованці Артемівського НВК провели: урочисту лінійку «День Соборності України»; єдиний урок Соборності «Єднання заради незалежності»; тематичний діалог «Об’єднання заради майбутнього» з переглядом фільму «Акт злуки»; відвідали тематичну виставку у шкільній бібліотеці «На шляху до Соборності України».

            У вихованців Новобурлуцького НВК пройшов відкритий урок: «Нехай нерозмежованою залишиться навіки Україна».

         У Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського пройшли виховні години на теми: «Ми - українці», «Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг»; урочисті збори « 22 січня - День Соборності»; виставка малюнків « З чого починається Україна».

Переглядів: 481 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar