Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Червень » 24 » Відділом освіти проведено нараду з керівниками закладів освіти
14:57
Відділом освіти проведено нараду з керівниками закладів освіти

Вчора, 23 червня, відділом освіти для керівників закладів загальної середньої освіти району у форматі online-конференції за допомогою платформи Zoom було проведено оперативну нараду. Терміновість зустрічі обумовлена динамічними змінами, які відбуваються в законодавстві. Зокрема, в Законі України «Про освіту» було змінено норми щодо надання учням, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання. 

✅ Відповідно до листа-роз’яснення МОН №1/9-338 від 22.06.2020 начальник відділу освіти Наталія Прохорчук рекомендувала усім керівникам шкіл терміново визначити випускників, які бажають проходити ДПА у формі ЗНО. Для цього отримати письмові заяви про таке бажання у довільній формі від повнолітніх здобувачів освіти або одного з батьків. Кінцевий термін і спосіб подачі заяв визначають керівники закладів загальної середньої освіти.
В разі виявлення у здобувачів освіти бажання проходження ДПА, буде вирішене питання їх підвезення до пунктів тестування. Підвіз буде організовано згідно розпорядження Печенізької райдержадміністрації.

✅ Керівникам ЗЗСО необхідно забезпечити видачу здобувачам освіти, які не виявлять бажання проходити ДПА, свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти з записом «Звільнений» чи «Звільнена» у відповідній графі. Термін видачі таких свідоцтв – 24 ЧЕРВНЯ.

✅ Для здобувачів освіти, які виявлять бажання проходити ДПА у формі ЗНО, після отримання результатів від Українського центру якості освіти видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів у відповідній графі бланку-додатку до них. Пропонована дата видачі таких свідоцтв – 31 ЛИПНЯ.

✅ Закінчення 2019/2020 навчального року для учнів, які продовжують здобуття повної загальної середньої освіти не пізніше 1 липня 2020. Для учнів ЗЗСО, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти упродовж 10 робочих днів після визначення результатів додаткової сесії ЗНО, але не пізніше 31 серпня 2020 року.

✅ Окрім того, Наталія Володимирівна рекомендувала взяти на особистий контроль підготовку до опалювального сезону, цільове використання коштів під час ремонтних робіт, державні свята і висвітлення питань щодо їх відзначення на офіційних сайтах закладів освіти.

Лист-роз’яснення МОН за посиланням: https://mon.gov.ua/…/shodo-realizaciyi-zakonu-ukrayini-pro-…

Переглядів: 853 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar