Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 8 » Відбулася розширена нарада за підсумками проведення ЗНО
16:14
Відбулася розширена нарада за підсумками проведення ЗНО

7 листопада 2017 р. відбулася розширена нарада відділу освіти за участі заступника голови Печенізької районної державної адміністрації Ольги Кизим та заступника начальника Печенізького відділу поліції Чугуївського ВПГУ НП в Харківській області Володимира Якименка. Нарада відбулась під головуванням начальника відділу освіти Наталії Прохорчук. Брали участь в заході керівники усіх загальноосвітніх навчальних закладів та інші педагогічні працівники. 

Володимир Віталійович розповів про організацію співпраці між відділом поліції та навчальними закладами щодо профілактики вживання та розповсюдження наркотичних засобів серед учнівської молоді.

Решта наради була присвячена питанню результативності зовнішнього незалежного оцінювання учнів Печенізького району протягом 2008-2017 років та підготовки випускників 11-х класів до ЗНО-2018.

Ольга Вікторівна, відкриваючи нараду, зосередила увагу педагогів на тому, що вимога часу – це виховання конкурентоспроможних особистостей. Для здійснення моніторингу та оцінки знань та компетентностей випускників шкіл  з 2008 року в Україні введено уніфіковане оцінювання - ЗНО. На результати такого оцінювання, в першу чергу, впливає якість проведення уроку, як основної організаційної форми навчально-виховного процесу, та якість і систематичність внутрішнього шкільного контролю з боку адміністрації школи. Особливу увагу було приділено питанню підвищення рівня навчання та підготовки до ЗНО в Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського, яка в майбутньому буде опорним закладом і в якій вже зараз навчається більше 70% учнів району. Адже від навчального закладу, в якому зосереджено більш високий інтелектуальний потенціал вчителів, батьків учнів, більш якісна матеріально-технічна база, очікуються більш високі результати. «Якщо не буде зацікавленості у покращенні процесу навчання школярів і підготовки дітей до зовнішнього незалежного оцінювання, за необхідності, ініціюватимемо кадрові зміни», - наголосила Ольга Вікторівна.

Детальний аналіз результативності ЗНО в розрізі окремих шкіл презентувала Олена Зеленська, завідувач методичним кабінетом.

Підсумовуючи результати наради, Наталія Володимирівна поставила першочергові завдання, а саме: вибудувати в кожному навчальному закладі ефективну систему роботи з підготовки до ЗНО; підвищити відповідальність вчителів за проведення уроків; здійснювати в кожному закладі систематичний контроль за відвідуванням учнів; провести аналіз результатів ЗНО-2017 по кожній школі з прийняттям відповідних управлінських рішень.

Переглядів: 433 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar