Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Серпень » 30 » Відбулась районна педагогічна конференція
15:58
Відбулась районна педагогічна конференція

Сьогодні, 30  серпня 2017 року, гостинна актова зала Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського зібрала освітян на районну педагогічну конференцію.

Урочисто відкрила конференцію заступник голови Печенізької районної державної адміністрації Ольга Кизим.

З вітальним словом звернулась до присутніх у залі голова Печенізької районної ради Лариса Ярова.

Захід відбувся в новому нетрадиційному форматі.  Організатори відійшли від щорічного підведення підсумків за минулий навчальний рік та означення планів на майбутній. Замість цього, промовці ознайомили загал зі змістом реформ в освіті та пріоритетними завданнями педагогічних колективів в контексті їх проведення. Основною особливістю 2017/2018 навчального року є впровадження концепції «Нова українська школа». Наталія Прохорчук, начальник відділу освіти, у своїй відеодоповіді розкрила сутність цієї Концепції та нового Державного стандарту початкової освіти, розповіла про пілотний проект, в рамках якого 100 українських шкіл вже з 1 вересня 2017 року долучаються до апробації нового Держстандарту. А з 1 вересня 2018 року всі початкові школи України будуть працювати по-новому. Звичайно проведення реформ ставить певні виклики. Для вчителів – це зміна свідомості, адже вони повинні  оволодіти новими методами навчання та  навчитись створювати власні модельні програми. Для держави та місцевої влади – це створення нового освітнього середовища відповідно до реалій часу. «Реформа націлена на те, щоб зробити дитину конкурентоздатною в сучасному динамічному світі», - резюмувала Наталія Володимирівна.

Олена Зеленська, завідувач методичного кабінету відділу освіти, більш докладно зупинилась на підвищенні професійної компетенції вчителів. «Формула «вчитель-наставник» має відійти у минуле. Ідея учителя, який стоїть перед класом і хизується своєю мудрістю, - застаріла. Роль вчителя на уроці – це роль партнера, наставника, координатора, а його завдання на уроці – супровід дітей в їх самостійному пошуку знань на основі педагогіки співробітництва. Вчителю потрібно вчитися працювати з малими групами, опановувати технологію комбінованого навчання, проектної діяльності, створення розвивального середовища», - зазначила Олена Володимирівна. Завідувач РМК озвучила основні завдання спільної діяльності районного методичного кабінету та закладів освіти району в 2017-2018 навчальному році.

На конференції урочисто привітали з призначенням на посади двох керівників навчальних закладів: Надію Строкан - директора Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського та Тетяну Штанкевську - директора Мартівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Піднесений настрій заходу створювали музичні композиції Д.Завітової, вихованки гуртка «Вокальний спів» (музичний керівник Валентин Маляров).

 

Переглядів: 501 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar