Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Січень » 22 » В закладах освіти відзначили День Соборності України
15:19
В закладах освіти відзначили День Соборності України

         100 років тому відбулась вікопомна подія для всього українського народу – 22 січня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу. 

         Ця подія ознаменувала собою здійснення віковічних мрій багатьох поколінь українців. Адже соборність нашої держави означає цілісність нашої землі та єдність наших прагнень на шляху до розбудови квітучої і заможної України. Взаємна готовність працювати над тим, щоб у нашому спільному домі панували мир, закон і благополуччя, невіддільна від почуття національної свободи та гідності.

           У цей доленосний час активного становлення нашої державності ми не повинні бути сторонніми спостерігачами, а маємо стати активними творцями власного майбутнього.

             Наразі у закладах загальної середньої освіти проходять тематичні заходи  до цієї знаменної дати: уроки мужності «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»; тематичні уроки «Українці у боротьбі за створення власної держави»; бесіди «Соборна України - одвічна мрія народу»,  виховні години «22 січня - День Соборності України», «Моя Україна – вільна держава», «У єдності наша сила», «Акт воз’єднання двох Україн – одвічне прагнення українського народу до єдності»,  «Соборна мати -Україна – одна для всіх як оберіг»; створення живого ланцюга від класу до класу «Тільки разом збережемо незалежність!»; учнівська конференція «Ідея Соборності України: минуле, сучасне, майбутнє»;   засідання  «круглого столу» на тему «Історичне значення об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки», «Соборна Україна – одвічна мрія народу»;  виставки у шкільних бібліотеках «Соборність – це єдність і злагода», «Україна - історія і сьогодення»,  «Акт злуки!», «Шлях до Соборності».

Переглядів: 438 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar