Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 31 » В Печенізькому районі створено опорний заклад
00:00
В Печенізькому районі створено опорний заклад

24.05.2018 року сесією Печенізької районної ради були прийняті рішення про визнання опорним закладом Печенізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського Печенізької районної ради Харківської області, про зміну її типу та назви. Функціонування закладу, як опорного, розпочнеться з 1 вересня 2018 року і з цього часу він буде носити назву Печенізький ліцей ім. Г. Семирадського Печенізької районної ради Харківської області. 

Це рішення прийнято відповідно до реформи української освіти, якої не було за всі роки незалежності, і яка має змінити обличчя української школи. Створення опорних шкіл є одним із позитивних зрушень і складовою перебудови освіти. На Харківщині створено 22 опорні школи. До кінця 2018 року має з’явитися ще 19 таких закладів, серед яких один – в Печенізькому районі.

Опорна школа - це найбільший і найпотужніший загальноосвітній навчальний заклад у певній місцевості. Такий ще називають «hub school», тобто центральна школа. Це школи, які оснащені всім необхідним для сучасного навчального процесу, в яких кабінети та лабораторії обладнані усім необхідним для проведення занять з фізики, хімії, біології, географії, математики, забезпечені мультимедійним, комп’ютерним обладнанням та які застосовують новітні підходи в навчанні.

Створення опорного закладу здійснюється для того, щоб зрівняти якість міської та сільської освіти, дати дітям однакові шанси на доступ до знань, тому така школа забезпечує організоване підвезення учнів та педагогів шкільними автобусами. Наприклад до Печенізької школи здійснюється підвезення на навчання учнів із трьох населених пунктів с. Приморське, с. Кицівка, с. П’ятницьке, де раніше функціонували заклади загальної середньої освіти (Новокомсомольська загальноосвітня школа І ступеня, Кицівська загальноосвітня школа І ступеня, П’ятницька загальноосвітня школа І ступеня).

Фінансування опорних шкіл

Держава та органи місцевого самоврядування інвестують в освітню інфраструктуру опорних шкіл. За інформацією Міністерства освіти та науки України у 2017 році з державного бюджету було виділено 200 мільйонів гривень на закупівлю автобусів, 300 мільйонів гривень на обладнання природничо-математичних кабінетів, 209,5 мільйонів гривень для забезпечення належних умов дітям з особливими освітніми потребами. Державний фонд регіонального розвитку направив 737 мільйонів гривень на освітні проекти.

В рамках спільного проекту Міністерства освіти і науки України та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в 200 школах (більшість з яких опорні) по всій країні буде створено новий освітній простір. Передбачено реконструкцію, капітальний ремонт будівель навчальних закладів, впровадження енергоефективних технологій, встановлення обладнання та програмного забезпечення, проведення в школи швидкісного інтернету, Wi-Fi, створення умов для інклюзивного навчання, ремонт під'їзних доріг, а також створення безбар'єрного простору.

У бюджеті на 2018 рік закладено 200 млн грн на придбання шкільних автобусів, 441,101 млн грн – на природничо-математичні кабінети та 509 млн грн – на інклюзивну освіту.

Рішення Печенізької районної ради від 24.05.2018р. "Про визнання Печенізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського Печенізької районної ради Харківської області опорним закладом"

Рішення Печенізької районної ради від 24.05.2018р. "Про зміну типу та перейменування ПЕЧЕНІЗЬКОЇ ЗАГАЛЬНО-ОСВІТНЬОЇ ШКОЛИ І-ІІІ СТУПЕНІВ ІМ. Г. СЕМИРАДСЬКОГО ПЕЧЕНІЗЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ на Комунальний заклад «ПЕЧЕНІЗЬКИЙ ЛІЦЕЙ ІМ. Г. СЕМИРАДСЬКОГО ПЕЧЕНІЗЬКОЇ РАЙОННОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»"

Переглядів: 498 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar