Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 28 » В Печенігах буде створено інклюзивно-ресурсний центр
13:21
В Печенігах буде створено інклюзивно-ресурсний центр

27 лютого в Печенізькій райдержадміністрації відбулася робоча зустріч Алли Ройтблат, радника голови Харківської облдержадміністрації Юлії Світличної, із першим заступником голови райдержадміністрації Михайлом Никитченком, головою Печенізької районної ради Ларисою Яровою, заступником голови райдержадміністрації Ольгою Кизим та начальником відділу освіти Наталією Прохорчук з питання впровадження в районі державної програми інклюзивної освіти. 

У ході зустрічі розглядалася перспектива створення ресурсної кімнати та інклюзивно-ресурсного центру на базі Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського. Також вивчалося питання створення медіатеки – сучасної бібліотеки, що має інтерактивний простір, де діти можуть спілкуватися.

Діяльність інклюзивно-ресурсного центру буде спрямована на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття освіти. Центр проводитиме комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, надаватиме їм психолого-педагогічну допомогу та забезпечуватиме корекційно-розвиткові послуги. У центрі працюватимуть вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, практичний психолог, вчитель лікувальної фізкультури. Фахівцями центру будуть надаватися консультації батькам дітей та педагогічним працівникам закладів освіти. Сучасне обладнання та діагностичні й дидактичні матеріали забезпечать впровадження нових освітніх технологій.

У ході візиту Алли Ройтблат були оглянуті приміщення навчального закладу, де планується створення такого центру. В інклюзивно-ресурсному центрі будуть передбачені кімнати для індивідуальної роботи логопедів, практичного психолога, ресурсна кімната тощо. Обладнана ресурсна кімната буде мати кілька зон: соціально-побутову для напрацювання повсякденних навичок, ігрову, релаксаційну, а також оснащена інтерактивною картою та комп’ютерним обладнанням.

Переглядів: 482 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar