Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 22 » В навчальних закладах району відзначили День Гідності та Свободи
16:38
В навчальних закладах району відзначили День Гідності та Свободи

   День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Свято встановлене з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року. 

   В усіх навчальних закладах району були розроблені плани-заходи щодо відзначення цього свята. Так у Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського відбулося засідання круглого столу за темою: «Україна: від Незалежності до свободи»; організовані книжкова виставка «За Україну молюся!», конкурс малюнків «У світі немає кращої країни, ніж моя Україна», проведено тематичні класні години.   

   В Мартівській ЗОШ І-ІІІ ст. свято відзначали такими подіями: переглядом відео-уроків «Революції гідності у відстоюванні прав людини»; проведенням Уроку-Реквієму, присвяченого героям «Небесної сотні»; організацією виховного заходу «В нашій пам’яті вони назавжди» тощо.   

         В Артемівському НВК вчитель історії Михайлев О.В. провів години спілкування «Ті дні у пам’яті народній», «Зміни у законодавстві України» та засідання круглого столу «День Гідності та Свободи – вшанування найвищих людських цінностей»; класними керівниками були проведені зустрічі-бесіди «Ми за гідність і свободу». Було також організовано усний журнал «Гідність та Свобода», конкурс малюнків «Країна, в якій я живу», тематична виставка у бібліотеці.

            В Новобурлуцькому НВК знаменну дату також відзначали тематичними класними годинами, виставкою малюнків, виготовленням експрес-плакату.

 

Переглядів: 525 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar