Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Липень » 8 » В центрі уваги відділу освіти – підготовка навчальних закладів до нового навчального року
14:53
В центрі уваги відділу освіти – підготовка навчальних закладів до нового навчального року

    Літо – пора відпусток, але не для навчальних закладів. Поки діти безтурботно відпочивають на канікулах, в навчальних закладах району активно ведуться ремонтні роботи, аби вже першого вересня гостинно зустріти учнів та вихованців в оновлених приміщеннях. Як проводиться ця робота в навчальних закладах нашого району ми запитали у начальника відділу освіти Наталії Прохорчук.

  • Наталіє Володимирівно, розкажіть будь-ласка про особливості проведення підготовки навчальних закладів до нового 2016/2017 навчального року в Печенізькому районі.[
  • Суттєвою ознакою цьогорічних ремонтів є їх плановість та ґрунтовна обумовленість, завдяки проведеній роботі щодо об’єктивної оцінки стану споруд та будівель. Ця робота надала можливість локалізувати гострі проблемні питання, які будуть вирішені до початку опалювального сезону. Хочу відмітити, що позитивною ознакою цьогорічної підготовки навчальних закладів є контроль з боку відділу освіти в кожному навчальному закладі. Систематична звітна інформація про виконання запланованих обсягів робіт дає змогу оцінити стан справ.
  • Які роботи зараз виконуються в навчальних закладах?
  • Наразі в усіх закладах освіти району тривають поточні ремонти: оновлено класні кімнати, коридори, санвузли; ведуться ремонтні роботи на харчоблоках; облагороджуються ігрові та спортивні майданчики, фарбуються огорожі; ремонтуються фасади, східці тощо. Окрім цього, в рамках підготовки до осінньо-зимового періоду, в навчальних закладах проводиться планово-попереджувальний ремонт мереж тепловодопостачання, водовідведення, опалення.
  • Окрім поточних косметичних ремонтів чи виділені кошти в цьому році на здійснення капітальних ремонтів?        
  • Так, великим досягненням цьогорічної кампанії з підготовки до нового навчального року, я вважаю,  виділення з обласного бюджету за «Програмою економічного та соціального розвитку Харківської області на 2016 рік»  коштів у сумі 1265,0 тис.грн. на ремонт м’якої покрівлі Печенізької ЗОШ I-III  ступенів імені Г.Семирадського. Завдяки цим коштам буде ліквідована найбільш нищівна проблема найбільшого навчального закладу в районі – протікання покрівлі. Окрім того, ведуться й інші роботи з капітального ремонту.
  • На сьогодні як ніколи актуальним є питання енергозбереження. Чи впроваджуються в навчальних закладах району заходи з енергозбереження?
  • Так, в цьому році питанню енергозбереження приділяється значна увага. В умовах недостатнього фінансування освіти відділ освіти вперше взяв участь в обласному конкурсі розвитку територіальних громад  «Разом в майбутнє». В результаті в чотирьох навчальних закладах  будуть впроваджені енергозберігаючі заходи. В трьох навчальних закладах (Печенізькому ДНЗ №2, Приморському ДНЗ, Печенізькому центрі дитячої та юнацької творчості) буде здійснено капітальний ремонт по заміні старих дерев’яних вікон на нові енергозберігаючі.  А в Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського буде здійснена реконструкція системи освітлення з впровадженням енергозберігаючих технологій.

Також розуміючи на скільки в умовах сьогодення важливе питання використання альтернативних видів палива відділ освіти разом з районною державною адміністрацією вирішує способи переходу шкіл на такий вид опалення. На сьогодні сесіями Печенізької селищної та Артемівської сільської рад виділено кошти на укладення договорів на виконання робіт щодо розроблення проектної документації на технічне переоснащення системи теплопостачання з установкою твердопаливних котлів загальною потужністю 500 КВ в ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського  смт  Печеніги та НВК  в с. Артемівка. Такі заходи дозволять знизити втрати тепла, нададуть можливість раціонально використовувати енергоресурси та в подальшому економити бюджетні кошти. Сподіваємось, що модульні котельні запрацюють вже в цьому році.

  • Чи всі навчальні заклади вкладаються в графіки проведення ремонтних робіт?
  • Так, всі роботи проходять згідно плану. Звичайно відсоток виконання робіт в навчальних закладах району різниться, адже десь вони ще тривають, а в інших закладах вже знаходяться на завершальному етапі, але до початку нового навчального року всі ремонти будуть завершені.
  • Дякуємо, Наталіє Володимирівно, за змістовну інформацію.

 

Інтерв’ю брала відповідальна за роботу з сайтами Олена Ярішова

Переглядів: 540 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar