Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Квітень » 15 » Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці
17:15
Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці, щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці.

Відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685 Україна також відмічає цю дату. 

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз Всесвітнього дня охорони праці у 2017 році – Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці.

Систематизація даних про професійні захворювання та нещасні випадки на виробництві має важливе значення для запобігання нещасним випадкам. Тому вкрай важливо поліпшувати системи реєстрації та повідомлення про нещасні випадки, що сталися на виробництві. Міжнародна організація праці наголошує, що збір та аналіз інформації мають проводити на національному рівні. Це дало б змогу країнам досягти ліпших показників ефективності національної системи охорони праці та допомогти їм визначити пріоритети у сфері охорони праці загалом.

Охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності. Тому важливо пам’ятати, що дотримання законодавства у сфері охорони праці, розвиток культури охорони праці у суспільстві стане запорукою збереження здоров’я працівників та найціннішого – людського життя.

 Відділ освіти Печенізької районної державної адміністрації звертається до керівників навчальних закладів району із закликом переглянути своє ставлення до здоровיя працівників та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та виконання вимог Закону України «Про охорону праці» та взяти активну участь у проведенні заходів до Дня охорони праці.

Переглядів: 1018 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar