Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 20 » Учнівська спільнота вшановувала Героїв Небесної Сотні
09:32
Учнівська спільнота вшановувала Героїв Небесної Сотні

20 лютого виповнилося 5 років з дня розстрілу Небесної Сотні. Цього дня 2014 року під час Революції Гідності на Інституцькій вулиці у Києві силовики розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». О 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у ході подій Революції гідності.

Ця важлива пам’ятна дата була встановлена указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою «увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України», — сказано в документі.

На цьому тижні у пам’ять про Небесну Сотню в закладах загальної середньої освіти району проведено низку заходів:

-уроки мужності, єдині уроки на теми: «Україна пам’ятає», «Уроки історії ніколи не проходять безслідно», «Їх дух незламний», «Небесна Сотня – пам'ятаємо!», «А Сотня відлетіла в небеса…» ;

-година спілкування, патріотичні години на теми: «Герої не вмирають… Вони живуть у пам'яті людській», «За незалежність і волю», «Безсмертний подвиг накреслив шляхи до мирного життя», «Ви першими стали за гідність, за волю»;

-урок державності «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки»;

-перегляд документальних фільмів «Зима, що нас змінила», «Революція Гідності»;

-екскурсія до Краєзнавчого музею Печенізького району ім.Т.Суліми.

Під час проведених заходів учнівська молодь разом з учителями згадали тих, хто віддав своє життя, захищаючи цілісність та незалежність нашої держави.

Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються в наших серцях!

Переглядів: 344 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar