Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 25 » Створення вчителями особистих веб-сайтів - виклик часу
16:09
Створення вчителями особистих веб-сайтів - виклик часу

   Міжнародний досвід розвитку мережі Інтернет показує, що сайт може бути інструментом педагогічної взаємодії, як колективів викладачів, так і окремих вчителів та учнів. Створення сайту відкриває для педагогічної діяльності нове середовище та нові можливості. Сайт стає робочим інструментом вчителя та поступово починає використовуватись в учбовій діяльності, для організації взаємодії педагогів, вчителів, батьків: при дистанційному навчанні, при організації проектної діяльності, для проведення опитувань та телекомунікаційних заходів, при організації всіх учасників навчального процесу. Особисті веб-сайти вчителів покликані реалізувати дві найважливіші функції: 

-      перше, сайт є представництвом школи в мережі Інтернет, джерелом інформації про неї, про її викладачів та учнів тощо;

-      друге, сайт може бути використаний і безпосередньо як інструмент навчального процесу, значно полегшити завдання вчителя.

   З 20 січня по 5 лютого 2016 року з метою популяризації можливостей і розширення мережі інформаційних ресурсів для формування єдиного інформаційно-навчального середовища регіональної освітньої системи серед навчальних закладів проведено районний фестиваль – огляд освітніх Інтернет –ресурсів. Сайти, які були представлені на участь у конкурсі перевірялись експертною групою за декількома критеріями: це і відповідність контенту та його стилю цільовій аудиторії, і дотримання структури і навігаційних функцій сайтів, відповідність дизайну, наявність форм зворотного зв’язку, дотримання періодичності оновлення контенту та його актуальності тощо.

За результатами конкурсу переможцями визнано наступні сайти:

http://umanska-english.ucoz.ua Уманської Жанни Олександрівни – вчителя англійської мови Мартівської ЗОШ І-ІІІ ст..;

http://kvs2110.at.ua Коваленка Сергія Івановича – вчителя біології Артемівського НВК;

http://vikhovna-robota5.webnode.com.ua Мерко Тетяни Андріївни – педагога-організатора Новобурлуцького НВК.

Вітаємо наших вчителів-переможців зі створенням власних Інтернет-ресурсів та бажаємо подальшого творчого зростання, інноваційних пошуків, впровадження в практику ефективного педагогічного досвіду та перемоги в обласному фестивалі!

Переглядів: 463 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar