Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 15 » Скажи наркотикам НІ!
17:09
Скажи наркотикам НІ!

Сьогодні, 15 листопада 2017 року, відверту бесіду провели з учнями старших класів Печенізького району Сергій Шишко, т.в.о. начальника Печенізького відділення поліції, та Володимир Якименко, заступник начальника Печенізького відділення поліції. Тема профілактичної лекції з переглядом документального фільму – це шкідливий вплив наркотиків на організм людини. Захід відбувся за підтримки відділу освіти. У актовому залі Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського були присутні  також представники служби у справах дітей Печенізької райдержадміністрації, Печенізького районного центру  соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, батьківських комітетів, психологи, соціальні педагоги, класні керівники, адміністрація школи. 

            За статистикою, представленою у фільмі, серед нас більше 200 000 наркоманів, однак реальна цифра наркозалежних в 10-15 разів вища і щороку їх кількість зростає щонайменше на 10%. Але найбільше непокоїть те, що наркозалежність стрімкими темпами молодшає. Понад 90% від загальної кількості наркоманів це молодь віком від 13 до 30 років.

Тривожною звісткою також стало нещодавнє затримання організованої злочинної групи, яка займалася збутом наркотичних (психотропних) речовин у нашому Печенізькому районі.  Велика доступність та відносна дешевизна наркотиків є великою спокусою для багатьох, особливо молоді. Саме тому інформація з перших вуст, від співробітників поліції, щодо руйнівного впливу наркотичних речовин, відповідальності, в тому числі і кримінальної, за їх вживання та розповсюдження вкрай необхідна в учнівському середовищі. Авторитетно та компетентно стражі порядку відповіли на всі питання аудиторії.

«Наркоманія – це тяжка хвороба і її легше попередити, ніж лікувати. Для попередження наркоманії велику роль, звичайно грають ті, хто найбільше спілкується з дітьми – вчителі та батьки. Тому батькам необхідно звертати увагу на найменші зміни у поведінці своїх дітей, проводити з ними більше часу, слідкувати за їх контактами та переписками в соціальних мережах, з ким вони товаришують», - наголосили працівники поліції.

Такі ж співбесіди пройшли цього дня і в інших загальноосвітніх навчальних закладах: Мартівській ЗОШ І-ІІІ ст., Артемівському НВК, Новобурлуцькому НВК.

Відділ освіти та Печенізьке відділення поліції і в подальшому планують проводити спільні заходи щодо попередження вживання наркотиків серед молоді.

Переглядів: 455 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar