Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Лютий » 20 » Школярі району вшановували Героїв Небесної Сотні
14:58
Школярі району вшановували Героїв Небесної Сотні

П'ятий рік поспіль Україна 20 лютого вшановує Героїв Революції Гідності. Цей день був внесений до календаря особливих дат згідно з Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".Саме в ці дні шість років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого апогею.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Євромайдану. Загалом революційні події зими 2013-2014 років забрали життя понад ста активістів Майдану.

Учнівська спільнота району долучилась до вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. У закладах загальної середньої освіти пройшли такі тематичні заходи: єдиний урок на тему: «А Сотня відлетіла в небеса…»; уроки пам¢яті, мужності, державності на теми: «Ви першими стали за гідність, за волю», «Пам'ять про героїв - вічна!», «Хто вмирає в боротьбі – в серцях живе повіки!»; перекличка повідомлень «З Україною в серці»; години спілкування на теми: «Їх дух незламний», «Герої не вмирають», «Герої не вмирають… Вони живуть у пам'яті людській», засідання «круглого столу» на тему: «За що ми заплатили кров'ю»; читання віршів-реквієм «Мамо, не плач. Я повернусь весною…»; перегляд та обговорення документальних фільмів «Зима, що нас змінила», «Революція Гідності»; тематична лінійка: «Небесна Сотня на варті»; книжкові виставки: «Герої не вмирають», «Революція Гідності та її герої».

 

Переглядів: 259 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar