Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 15 » Роль і місце сільської школи в умовах створення об’єднаних територіальних громад. Про це та інше на нараді керівників навчальних закладів
15:21
Роль і місце сільської школи в умовах створення об’єднаних територіальних громад. Про це та інше на нараді керівників навчальних закладів

   15.03.217 під головуванням начальника відділу освіти Наталії Прохорчук відбулась нарада керівників навчальних закладів. У роботі семінару взяли участь спеціалісти відділу освіти, керівники усіх освітніх установ. 

   Сучасного керівника й педагога турбують роль і місце сільської школи в умовах створення об’єднаних територіальних громад, її статус, проблеми профілізації старшої школи, опорного закладу та інше. Також актуальним є питання доступності якісної освіти для всіх. Щоб досягти цього необхідно відмовитись від думки створення біля кожного будинку своєї школи, хоча це і зручно та організувати роботу закладів, де мають бути зосереджені найсучасніші освітні ресурси, яких немає в окремо розташованих школах. Створення освітніх округів ‑ одна із можливостей створити необхідні умови для отримання всіма дітьми якісної освіти. Освітній округ – це добровільне об’єднання загальноосвітніх навчальних закладів різних типів і форм власності з дошкільними, позашкільними та іншими навчальними закладами. Округ, до складу якого входять опорний заклад та його філії утворюється з метою створення єдиного освітнього простору. За допомогою створення таких округів діти із сільської місцевості матимуть змогу отримувати освіту в опорному закладі, який буде оснащений за останніми сучасними технологіями; забезпечений кращими вчителями. Саме цю тему на семінарі висвітлювала Наталія Володимирівна у доповіді  під назвою: «Створення освітнього округу як моделі модернізації освітнього простору в сільській місцевості».

   Завідувач РМК Олена Зеленська  проаналізувала результати участі учнів району у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН; Про хід підготовки до  проведення ЗНО у 2017 році; Про підготовку до проведення пілотного дослідження PISA-2018; Про хід атестації педагогічних працівників району.

   Любов Коновалова, методист РМК підвела підсумки  атестаційної експертизи Новобурлуцького НВК та Артемівського НВК.

   Щодо ефективності обміну інформацією електронними засобами зв’язку доповіла Олена Ярішова, інженер з інформаційних систем.

Переглядів: 467 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar