Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 3 » Про проведення профілактичної роботи в навчальних закладах району по попередженню суїцидальних дій підлітків
11:00
Про проведення профілактичної роботи в навчальних закладах району по попередженню суїцидальних дій підлітків

   Учнівська молодь найвразливіша до соціальних негараздів у суспільстві. Сьогодні зростає кількість чинників, що схиляють молодь до самогубства.

   Вже багато місяців поспіль у мережі Інтернет обговорюють підліткову гру «Синій кит», або ж «Тихий дім», «Море китів», «Розбуди мене о 4:20». У смертельної гри багато назв, але результат завжди однаковий – закінчене життя і зламані горем батьки, які не розуміють, що ж змусило дитину звести рахунки з життям. 

   З метою активізації  роботи з питань попередження суїцидальних проявів  у підлітковому середовищі  у загальноосвітніх навчальних закладах району були проведені заходи, метою яких є інформування  дітей, підлітків та їх батьків про небезпеку, яку може заподіяти прийняття участі в таких іграх «смерті».

До проведення заходів долучались класні керівники, практичні психологи, вчителі основ здоров'я.

   Упродовж лютого  проведена така робота :

1.Урок-лекція на тему «Ставлення до проблем самогубства» (Мартівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

2. Бесіди на тему: «Гра власним життям», «Інтернет не завжди корисно», «Небезпека соціальних мереж», «Занижена самооцінка» (Мартівська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Артемівський НВК).

3.Оформлення стенду «Подбай про свою безпеку» (Новобурлуцький НВК).

4.Анкетування та тестування «Ставлення до проблем самогубства», «Суїцидальна поведінка» ( Печенізька ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського, Мартівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

5. Тренінг «Найбільша цінність на землі - життя» (Мартівська ЗОШ І-ІІІ ступенів).

6.Індивідуальне  та групове консультування  практичних психологів (Печенізька ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського, Артемівський НВК).

7.Батьківські збори на тему: « Попередження суїцидальної поведінки у дітей», «Підлітковий суїцид: причини і наслідки» (Артемівський НВК).

8.Нарада при директорові на тему «Роль педагога в профілактиці суїцидальної поведінки» (Новобурлуцький НВК).

9.Надання  методичних порад, розроблених  КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» щодо профілактичної роботи серед неповнолітніх з питань попередження суїцидальних проявів.

Робота з даного питання буде продовжуватись і надалі.

Переглядів: 731 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar