Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 26 » Представники Печенізького району взяли участь у встановленні Національного рекорду України
11:22
Представники Печенізького району взяли участь у встановленні Національного рекорду України

23 березня команда Артемівського навчально-виховного комплексу «Art-інтелектуали» із капітаном Старіковим Артемом взяла участь у встановленні Національного рекорду – наймасштабнішої в Україні інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». Захід відбувся в манежі Національного аерокосмічного університету «ХАІ». 

Гра проводилась під егідою Харківської обласної державної адміністрації. «Думаю, не випадково така масова гра в «Що? Де? Коли?» відбувається саме в Харкові, - відзначила у своєму привітанні до команд голова ХОДА Юлія Світлична. – Адже Харків завжди був інтелектуальною кузнею нашої країни. Адже в наших вишах піддаються огранюванню найяскравіші алмази. Адже ви - гідні, ви - наше майбутнє».

Задля фіксації національного рекорду на захід були запрошені представники Національного реєстру рекордів України.

Кількість гравців рахували під час гри. У заході одночасно взяла участь 341 команда - це 1 тис. 705 гравців. Організатори та ті, хто фіксував рекорд, зізнаються – на таку кількість учасників навіть не розраховували. Цим результатом був зафіксований новий національний рекорд, який до сьогоднішнього дня належав Києву. У столиці одночасно у «Що? Де? Коли?» зіграли відразу 1589 учасників. Це досягнення дозволило отримати Харкову статус самого інтелектуального міста в Україні.

Рекордну гру провів Олександр Андросов, відомий по українській телеверсії гри «Що? Де? Коли?».

Крім професіоналів і любителів гри, в манежі «ХАІ» зібралися майже 200 студентських команд і близько 100 - учнівських. Випробувати свої сили в інтелектуальному змаганні вирішили і команди харківських установ інтернатного типу, в тому числі п'ять спеціалізованих.

Правила гри незмінні багато років - протягом хвилини п'ять гравців команди повинні дати правильну відповідь на питання, яке ведучий «Що? Де? Коли?» задає одночасно всім учасникам. Відповідь вписують в спеціальний бюлетень, який передають суддям. Кожна правильна відповідь приносить команді 1 бал. Гра проходила в три раунди з двома перервами по 20 хвилин.

Команду до участі у грі підготувала директор Артемівського НВК Валентина Щеголяєва.

Переглядів: 591 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar