Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 2 » Представники Печенізького району взяли участь у розширеному засіданні колегії Департаменту науки і освіти
12:32
Представники Печенізького району взяли участь у розширеному засіданні колегії Департаменту науки і освіти

1 листопада заступник голови Печенізької районної державної адміністрації Ольга Кизим та завідувач районним методичним кабінетом Олена Зеленська взяли участь у розширеному засіданні колегії Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. 

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації – керівник апарату Анатолій Бабічев, відкриваючи засідання, наголосив: «Сьогодні вища школа Харківщини залежить від наших випускників. Рейтинги не так важливі, але, окрім напрямків доступності і якості, за якими наш регіон обходить Київ, ми повинні мати гарні результати й за ЗНО. Як буде необхідність, ініціюватимемо кадрові зміни, якщо не буде зацікавленості у покращенні процесу навчання школярів і підготовки дітей до зовнішнього незалежного оцінювання».

Учасникам заходу представили аналіз результатів ЗНО в області за десять років, зокрема - показники районів та окремих шкіл. Також розглянули шляхи покращення навчального процесу в кожному закладі освіти. Наголошували, в тому числі, на необхідності створення атмосфери й культу знань у школі, розбудови нового освітнього середовища з використанням IT-технологій, мультимедійного обладнання, підвищення професійного рівня вчителів тощо.

«За останні два роки на сферу освіти було виділено коштів у декілька разів більше, ніж за попередні роки. Завдяки децентралізації наповненість бюджетів всіх рівнів значно збільшилася. Особливу увагу цьому питанню приділяє особисто голова ХОДА Юлія Світлична. Зокрема, саме завдяки ініціативі Харківської області змінено формулу нарахування освітньої субвенції, і з 2018 року ми відчуємо результат. Ми маємо найбільшу субвенцію з державного бюджету на оновлення матеріально-технічної бази. Я думаю, у нас є всі можливості спільними зусиллями створити належні умови», - зазначив Анатолій Бабічев.

Президент Харківського університетського консорціуму Людмила Бєлова нагадала, що в регіоні розпочалась реалізація Програми взаємодії закладів вищої та загальної середньої освіти щодо підготовки випускників до ЗНО-2018, яка передбачає проведення викладачами вишів на базі опорних шкіл тренінгів та занять зі школярами. Також передбачено проведення дистанційного навчання.

«Можливі й інші варіанти, які ви запропонуєте, - звернулася Людмила Бєлова до представників районів області. – Ми не замінимо шкільного вчителя, ми дбаємо про свій контингент, який прийде на перший курс».

Анатолій Бабічев зазначив, що планується внести зміни до обласної програми «Новий освітній простір», передбачивши в ній відповідні заходи щодо підготовки учнів до ЗНО.

Підсумовуючи захід, заступник голови – керівник апарату ХОДА дав доручення заступникам голів районних державних адміністрацій, міських рад та ОТГ взяти під особистий контроль об’єктивність проведення внутрішнього моніторингу якості освіти на основі показників ЗНО-2017. Департаменту науки і освіти спільно з комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» повинен провести моніторинг підготовки випускників закладів загальної середньої освіти до ЗНО-2018 у районах (містах, ОТГ) області.

За підсумками колегії відділом освіти буде проведено нараду на районному рівні. Матеріали колегії виставлено на сайті Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації.

Переглядів: 417 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar