Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 29 » Працівники відділу освіти взяли участь у вебінарі
14:07
Працівники відділу освіти взяли участь у вебінарі
 

     29 березня працівники відділу освіти взяли участь у вебінарі організованому журналом «Державні закупівлі» спільно з розробниками електронного сервісу e-tender.biz системи електронних закупівель ProZorro. На вебінарі йшлося про нововведення Закону України «Про публічні закупівлі». 

   У багатьох країнах світу замовники користуються перевагами електронних торгів. А до середини 2016 року всі країни Європейського Союзу переходять на електронні держзакупівельні рейки. Упродовж 2015 року в Україні активно впроваджувався механізм проведення електронних державних закупівель в рамках пілотного проекту «ProZorro» в межах вартісних порогів, за яких не потрібно було проводити відповідні процедури згідно із законом.     В тестуванні даного проекту активно брав участь і відділ освіти. Зазначені торги були, так би мовити, «тренувальним етапом» перед запровадженням електронізації тих державних закупівель, вартість яких перевищує пороги застосування законів України «Про здійснення державних закупівель» від 10.04.2014 р. № 1197 та «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності» від 24.05.2012 р. № 4851.

   І от 19 лютого набув чинності Закон України «Про публічні закупівлі». Тож у новому 2016 році Україна «семимильними» кроками доганяє Європейський Союз і також переводить закупівлі держави на електронні рейки.

   Працівники  відділу освіти активно навчаються та готуються здійснювати електронні торги за новими правилами.

 

   Довідково: згідно з Законом «Про публічні закупівлі» нові правила роботи вводяться в дію:

   • з 1 квітня 2016 для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання (підпадають під дію Закону України «Про особливості здійснення закупівель в окремих сферах господарської діяльності»);
   • з 1 серпня 2016 для всіх замовників.

Ключові нововведення Закону:

   1. Введення електронних закупівель (ProZorro) для допорогових та понадпорогових закупівель.
   2. Електронна процедура оскарження.

   3. Введення понять «Уповноважена особа» та «Центральні закупівельні організації».

   4. Допорогові та понадпорогові процедури в одній системі.

   5. Змінено пороги – якщо запланована сума закупівлі перевищує 50 тис. грн на рік, замовник зобов’язаний проводити таку закупівлю через систему електронних закупівель (або публікувати звіт про закупівлю).

Переглядів: 499 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar