Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Печеніжчина гостинно приймала польських дипломатів
17:29
Печеніжчина гостинно приймала польських дипломатів

Сьогодні в стінах навчального закладу, який носить ім’я всесвітньо відомого польського художника, Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. імені Генріха Семирадського, керівництво району та освітяни приймали делегацію представників Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові за участі Генерального Консула пана Януша Яблонськи. Відвідання закладу відбулося в рамках проведення Фестивалю польської культури в Чугуївському районі, який пройшов за підтримки Харківської обласної державної адміністрації, Чугуївської районної державної адміністрації та Печенізької територіальної громади. 

«Постать Семирадського, який народився в Україні (на Печеніжчині), а останні дні життя провів у Польщі, поєднує дві культури – українську та польську, - розповідають організатори. - 20 років творчості художника на Харківщині називають «сонячною ідилією», і його твори цього періоду свідчать про глибинні зв'язки з українською землею, де він з'явився на світ. Пам'ятник Генріху Семирадському в Печенігах досі вважається єдиним у світі».

Під час зустрічі польські дипломати ознайомились із художньою виставкою малюнків учнів школи та майстер-класами різних видів творчості, які провели керівники гуртків Печенізького центру дитячої та юнацької творчості. Талановиті діти вручили почесним гостям виготовлені власноруч сувеніри - ляльки-мотанки. Поляки вшанували пам'ять відомого земляка покладанням квітів до його пам’ятника.

Під час зустрічі було окреслено шляхи для співпраці між Генеральним консульством Республіки Польща та навчальними закладами району.


 

Переглядів: 419 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar