Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Березень » 28 » НАВЧАННЯ ПІСЛЯ КАРАНТИНУ – ДВА СЦЕНАРІЇ ПОДІЙ
01:07
НАВЧАННЯ ПІСЛЯ КАРАНТИНУ – ДВА СЦЕНАРІЇ ПОДІЙ

У зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії. Про це 26 березня 2020 року, повідомила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій. Обидва сценарії передбачають коригуюче навчання – воно дозволить компенсувати пробіли у знаннях, які можуть виникнути через карантин. У випадку, якщо карантин завершиться до 1 тижня червня, коригуюче навчання організовується після карантину. Якщо карантин продовжується до початку серпня, коригуюче навчання буде організовано у перший місяць 2020-2021 навчального року.
А тепер більш докладніше. 


✅ ПЕРШИЙ СЦЕНАРІЙ (ОПТИМІСТИЧНИЙ):
КАРАНТИН ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ДО 1 ТИЖНЯ ЧЕРВНЯ
Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчальний рік наприкінці червня. Після карантину для них організовується коригуюче навчання: вчитель ідентифікує теми, за якими є пробіли у знаннях, відчитує ті, які є критичними для класу, вказує, які теми необхідно додатково доопрацювати вдома.
Випускники 11-х класів також вчаться до кінця червня – коригують пробіли в програмі, готуються до ЗНО.
ЗНО стартує орієнтовно в останній тиждень червня і закінчується орієнтовно в середині липня. Результати основної сесії ЗНО стануть відомі наприкінці липня.
Вступна кампанія розпочнеться на початку серпня.


✅ ДРУГИЙ СЦЕНАРІЙ (ПЕСИМІСТИЧНИЙ):
КАРАНТИН ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ДО ПОЧАТКУ СЕРПНЯ
Усі учні, окрім 11-го класу, закінчують навчання наприкінці травня та отримують відповідні документи. У 2020-2021 навчальному році перший місяць навчання буде коригуючим. Вчителі повинні будуть здійснити зріз знань, ідентифікувати теми, за якими є пробіли, та компенсувати їх упродовж першого місяця навчання. Сам навчальний рік 2020-2021 триватиме до кінця червня.
ЗНО для учнів 11-го класу стартує в середині серпня і закінчується до середини вересня.
Вступна кампанія завершиться до середини жовтня, а навчання перших курсів розпочнеться на початку листопада. Навчання решти курсів розпочнеться з 1 вересня.

Через епідеміологічну ситуацію буде скасовано державну підсумкову атестацію у 4 та 9 класах.
Також 15 квітня буде оприлюднено онлайн-пробне ЗНО з усіма необхідними поясненнями. Учасники також зможуть потренуватися, отримавши онлайн-тестовий зошит.

⚠️ ДУМКА ЕКСПЕРТА. Експерт групи реформування системи освіти Реанімаційного пакета реформ Володимир Бахрушин вважає, що розроблені міністерством сценарії є цілком реалістичними і краще реалізовувати їх, аніж скасувати результати всього навчального року через тривалий карантин. "Є ймовірність, що діти не вчитимуться 3-4 місяці, але відміняти весь навчальний рік не можна, оскільки тоді всі учні мають залишатися на ще один рік навчання. Це економічно невиправдано. Довчитися можна влітку", - переконаний Володимир Бахрушин

Переглядів: 428 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar