Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Січень » 20 » Наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах Нової Української Школи
10:24
Наступність між дошкільною та початковою освітою в умовах Нової Української Школи

16 січня 2020 року на базі КЗ «Печенізького ліцею ім.Г.Семирадського» відбувся районний семінар-практикум керівників закладів освіти, вихователів старших груп закладів дошкільної освіти, вчителів 4-х класів закладів загальної середньої освіти «НАСТУПНІСТЬ МІЖ ДОШКІЛЬНОЮ ТА ПОЧАТКОВОЮ ОСВІТОЮ В УМОВАХ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ».

Лісова І.О. вчитель початкових класів Печенізького ліцею ім.Г.Семирадського у своєму виступі наголосила, що реалізація принципу наступності у формуванні компетенцій має починатися з забезпечення наступності між першими її сходинками – дошкільною і початковою ланками. Головною умовою забезпечення наступності у вихованні і навчанні – є спрямованість педагогічного процесу на всебічний розвиток особистості дитини. З огляду на це, необхідний зв’язок програм, методів і форм навчання в закладі дошкільної освіти та початковій школі.

У ході семінару Зеленська О.В. завідувач РМК зауважила, що наступність у навчанні – це актуальна проблема переходу особистості на якісно новий ступінь розвитку завдяки створенню комфортних умов для розкриття її потенціалу. Наступність забезпечує поступовий перехід від попереднього вікового періоду до нового, поєднуючи щойно здобутий дитиною досвід з попереднім.

Досвідом роботи за освітньою програмою «Дитина» щодо підготовки дітей старшого дошкільного віку до школи поділилась завідуюча Печенізьким ЗДО №2 Старикова К.В.

Про розвиток та підготовку дітей старшого дошкільного віку до навчання в школі за освітньою програмою «Впевнений старт» розповіла в.о. завідуючої Печенізьким ДНЗ№1 Сазонова Л.М.

Битюк Г.В. методист РМК звернула увагу присутніх на проблему психологічної готовності дітей до навчання в школі та надала рекомендації на що потрібно звернути увагу.

Учасники семінару переглянули відоролики інтегрованих занять за освітньою програмою «Впевнений старт» та «Дитина» в групах дітей старшого дошкільного віку «Дорога і діти», які провели вихователі Мартівського ЗДО та Печенізького ДНЗ№1.

Підсумком семінару було надання методичних рекомендацій педагогам щодо організації спільної роботи по втіленню завдань Нової української школи.

 

Переглядів: 276 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar