Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 14 » Начальник відділу освіти взяла участь у семінар-нараді з правової освіти
10:14
Начальник відділу освіти взяла участь у семінар-нараді з правової освіти

Семінар-нарада, присвячена питанням освіти, і зокрема правової освіти населення, відбулася 13.04.2016р. на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. У ній взяли участь директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко, керівники відділів освіти міст і районів Харкова та області, в їх числі Наталія Прохорчук – начальник відділу освіти Печенізької райдержадміністрації, представники університету.

Відкриваючи захід, Анатолій Бабічев підкреслив, що «освіта – це не тільки якісні знання, але й виховання правової свідомості молодої людини, її патріотизму та любові до рідного краю. У цьому процесі значну роль відіграють учителі. Тож без правового виховання вчителя неможливе й правове виховання учня, і університет надає у цьому необхідну підтримку».

Під час наради були розглянуті питання щодо розвитку дошкільної освіти  Харкова та області, про підготовку завершення навчального року та здачі школярами випускних класів державної підсумкової атестації (ДПА) і загального незалежного оцінювання (ЗНО), оздоровлення, а також багато інших актуальних питань.

Як зазначила Ольга Деменко, така нарада не вперше проводиться у стінах Харківського національного університету внутрішніх справ, і освітяни завжди із задоволенням беруть у них участь, тому що в рамках цих заходів відбувається спілкування з науковцями. Вони проводять лекції з актуальних тем, що стосуються законодавчих новел у галузі освіти, правового виховання населення тощо.

Академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка виступив з питанням "Конституційна реформа в Україні", перший проректор навчального закладу Олександр Головко темою для виступу на семінарі-нараді обрав «Шляхи реформування освіти в Україні». Завідувач кафедри кримінально-правових дисциплін факультету права та масових комунікацій Вадим Харченко зупинився на основних положеннях закону України "Про запобігання корупції" та закону України "Про засади запобігання і протидії корупції".

Після завершення наради відбулася екскурсія територією навчального закладу. Гості відвідали навчально-тренувальний центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, криміналістичний полігон і навчальний райвідділ поліції, спеціалізовані аудиторії, музей, 100-метровий тир, спортивний майданчик.

Для гостей відбулися показові виступи працівників і курсантів університету на плацу, під час яких вони продемонстрували виконання вправ тактичної акробатики, затримання злочинців за орієнтуванням під час перевірки документів, блокування транспортного засобу та затримання озброєних злочинців.

Переглядів: 423 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar