Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 12 » На порядку денному - старт літньої оздоровчої кампанії
15:55
На порядку денному - старт літньої оздоровчої кампанії

Незабаром стартує літня оздоровча кампанія. Для змістовного та безпечного відпочинку важливо все як слід організувати і спланувати. Про це йшлося 12 травня на розширеній нараді відділу освіти за участі Анатолія Пугачова, головного інспектора Печенізького РСГУ ДСНС України у Харківській області, Людмили Ліпенцової, в.о. начальника управління Держспоживслужби в Печенізькому районі. Нарада відбулася під головуванням Наталії Прохорчук, начальника відділу освіти Печенізької райдержадміністрації. На нараді були також присутні представники відділу освіти, керівники навчальних закладів та відповідальні за оздоровлення. 

Наталія Володимирівна проінформувала, що в районі у всіх загальноосвітніх навчальних закладах буде організовано 4 табори з денним перебуванням. Табори для відпочинку школярів  відкриваються з 29.05.2017 і діятимуть по 16.06.2017.  У всіх таборах буде організоване двохразове гаряче харчування. Діти пільгових категорій харчуватимуться безкоштовно. У всіх таборах діятимуть мовні загони, в яких буде організовано іноземне мовне середовище.

Під час доповіді Пугачов А.М. надав перелік вимог щодо протипожежної безпеки в таборах відпочинку.

Ліпенцова Л.П. поінформувала про необхідність проходження таборами для відпочинку лабораторного контролю на санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження питної води; забезпечення таборів дезінфікуючими та мийними засобами; проходження медичного огляду працівників закладів відпочинку; надання до Управління Держпродспоживслужби в Печенізькому районі відповідної документації.

Олена Куцепалова, інженер з охорони праці відділу освіти, доповіла про створення безпечних умов для дітей та працівників табору, нагадала нормативну базу, якою необхідно користуватись.

Про організацію та вартість харчування для різних категорій учнів в таборах доповіла Юлія Кормілець, заступник головного бухгалтера.

Галина Битюк, методист відділу освіти, наголосила, що тільки правильно спланована, з урахуванням потреб дітей у самореалізації, робота пришкільних таборів дає можливість цікаво, весело та з користю для здоров’я провести час, позбавити вихованців нудьги та відкрити в собі нові таланти. Тому під час організації змістовного дозвілля необхідно застосовувати цікаві форми і методи роботи, наприклад, фестивалі та свята країн, модні покази, квести, кулінарні майстер-класи, бізнес-дні, презентації, дні караоке, настільні ігри, тематичні вечірки і шоу талантів, знімальні майданчики, студії мистецтв, дискусійні клуби, театральні студії, перегляди і обговорення фільмів іноземною мовою тощо. Для урізноманітнення дозвілля учнів у таборах також буде залучено спеціалістів Печенізького центру дитячої та юнацької творчості, з яким розроблені спільні заходи. Цього року ЦДЮТ планує провести урочисте відкриття таборів, велосипедну екскурсію, квести, майстер-класи, День мистецтв, День іноземної мови, екскурсію до музею авіамоделювання.

За результатами наради було надано відповідні доручення та методичні рекомендації.

Переглядів: 531 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar