Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Березень » 27 » На порядку денному: стан доріг, в тому числі за маршрутами шкільних автобусів
14:14
На порядку денному: стан доріг, в тому числі за маршрутами шкільних автобусів

23 березня начальник відділу освіти, Наталія Прохорчук, взяла участь у робочій нараді, яку про провели спільно голова Печенізької районної ради Лариса Ярова та перший заступник голови Печенізької райдержадміністрації Михайло Никитченко. На порядку денному стояло питання стану дорожнього покриття та першочергових заходів щодо проведення ремонтних робіт на дорогах загального користування по району. У нараді також взяли участь провідний інженер служби автомобільних доріг Харківської області Михайло Войтенко, начальник філії «Чугуївський райавтодор» Сергій Борщук, Печенізький селищний голова Юрій Мариненко, Борщівський сільський голова Олена Передеря, Мартівський сільський голова Ігнат Нечіпорук, Новобурлуцький сільський голова Володимир Маренич, інші служби та спеціалісти.  

 

Лариса Ярова наголосила на необхідності особливої уваги до цього питання та виконання доручень голови Уряду України в цьому напрямку. Вимагаючи більш професійного й відповідального ставлення автодорожнього підприємства до роботи в районі, оперативного вирішення даної проблеми, голова райради підкреслила, що важливість безпеки руху на дорозі та попередження виникнення аварійних ситуацій є головним завданням на сьогодні. Голова районної ради закликала також селищного та сільських голів не зволікати з ремонтом доріг місцевого значення.

У своєму вступному слові Михайло Никитченко наголосив, що на сьогоднішній день дороги загального користування та комунальної власності знаходяться в незадовільному стані, покриття зношене і давно потребує щонайменше поточних ремонтів.

Начальник відділу освіти райдержадміністації порушила питання стану доріг на території населених пунктів району за маршрутами шкільних автобусів. Справа в тому, що дорожнє покриття за двома маршрутами загрожує безпеці руху шкільного автотранспорту. В найгіршому, вкрай незадовільному стані знаходиться дорога по маршруту Артемівка – Борщова – Гарашківка, особливо на відрізку від с.Борщови до с.Гарашківки (11 км. 250 м.). Дорога має щебеневе покриття, але на більшій протяжності дороги воно зовсім відсутнє. На дорозі розбиті глибокі колії, які під час опадів заповнюються водою, місцями глибина колій сягає 30-40 см, що призводить до зависання автомобіля на днищі, буксування та регулярних поломок шкільного автотранспортного засобу. Найбільш небезпечними на відрізку Борщова - Гарашківка є дві ділянки дороги загальною довжиною близько 600 м. У цьому місці грунт глинистий, а сама дорога можна сказати взагалі відсутня. Під час опадів вона перетворюється на багнисте болото. Відрізок дороги Артемівка – Борщова (9 км.) знаходиться у задовільного стані, але потребує ямкового ремонту. Дорожнє покриття за маршрутом Печеніги – Кицівка – П’ятницьке теж зруйноване. Воно вкрите  суцільними ямами, які щодня збільшуються під впливом природних явищ. З-під коліс автотранспорту постійно вилітають камінці, які можуть розбити скло, що підвищує ризик травматизму і загрожує життю і здоров’ю дітей.

 

Начальник філії «Чугуївський райавтодор» Сергій Борщук доповів присутнім, що сьогодні на підприємстві затверджено графік, згідно з яким щотижнево протягом трьох робочих днів «Чугуївський райавтодор» виконуватиме ремонт доріг державної власності на території Печенізького району. Відповідно до запланованих заходів, на виконання ямкового ремонту підприємством щодня планується використати 8 т асфальту.

За підсумками наради, керівнику філії «Чугуївський райавтодор» доручено надавати плани проведення ремонтних робіт та щотижневий звіт про їх виконання задля відстеження виконання таких робіт та їх якості, суворо дотримуватися графіку проведення ремонтних робіт.

Переглядів: 492 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar