Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 26 » На порядку денному освітян: PISA-2018, Е-декларування, отримання електронно-цифрових підписів та інше
16:34
На порядку денному освітян: PISA-2018, Е-декларування, отримання електронно-цифрових підписів та інше

   26  грудня, в конференц-залі Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського відділом освіти було проведено нараду з керівниками навчальних закладів. Нарада відбулась під головуванням начальника відділу освіти Наталії Прохорчук. В її роботі взяли участь спеціалісти відділу освіти, керівники загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних навчальних закладів району.  

   У 2016 році Україна долучилася до одного з найбільш масових міжнародних досліджень якості освіти – PISA (Programme for International Student Assessment - програма міжнародного оцінювання учнів). У поточному циклі проекту, який почався 2015 року й завершиться в 2018 році, візьмуть участь 15 річні підлітки з понад 70 країн та економік світу.  Долучаючись до програми PISA, Україна може запозичити досвід країн, які активно використовують результати дослідження для вивчення чинників, що впливають на якість освіти й удосконалення власних освітніх моделей, для здійснення реформувань у вітчизняній освітній галузі на основі реальних даних про навчальні досягнення наших учнів. Отримані в ході дослідження PISA дані слугуватимуть надзвичайно цінним джерелом інформації для керівних органів країни, науковців, широких кіл освітян, громадськості, батьків та самих учнів. Здійснений Програмою аналіз результатів міжнародного порівняльного оцінювання, а також надані на його основі рекомендації сприятимуть зростанню якості освіти в нашій країні.  Про це на нараді докладно доповіла  Галина Битюк, методист відділу освіти.  Також Галина Володимирівна  ознайомила присутніх з організацією проведення новорічних та різдвяних свят, підвела підсумки проведення Року англійської мови в Печенізькому районі.

   Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», під другу хвилю електронного декларування потрапляють керівники навчальних закладів державної та комунальної форми власності. Водночас у Національному агентстві з питань запобігання корупції пояснюють, що заступники керівників навчальних закладів державної та комунальної форми власності, які наділені посадовими повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції на постійній основі теж мають подавати електронні декларації. Щодо Е-декларування, отримання електронно-цифрових підписів та ефективності обміну інформацією електронними засобами зв’язку доповіла Олена Ярішова, інженер з інформаційних систем.

   Про стан діяльності навчальних закладів щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами поінформувала загал Любов Коновалова, методист відділу освіти.

         За результатами наради було надано методичні рекомендації та прийняті відповідні управлінські рішення.

Переглядів: 481 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar