Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 20 » На Печеніжчині приймали делегацію з Польщі
11:47
На Печеніжчині приймали делегацію з Польщі

Вчора, 19 квітня, в Печенізькому районі приймали  делегацію з Інституту студій світового мистецтва (Варшава, Республіка Польща) під керівництвом професора Єжи Маліновського, за участі польського науковця Ірини Гавраш та представників Харківського національного університету міського господарства імені О.Бекетова. Від Печенізького району почесних гостей зустрічали заступник голови Печенізької райдержадміністрації Ольга Кизим, начальник відділу освіти Наталія Прохорчук, директор Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського Надія Строкан.

Пан  професор Маліновський очолює міжнародний проект з вивчення творчості видатного поляка – всесвітньо відомого художника Генріха Семирадського, який народився в сел. Печеніги (за тих часів Новий Бєлгород).  Цей проект реалізується за активної підтримки Міністерства культури в Польщі, урядів та вчених з України та Росії.

В програмі зустрічі було заплановано: відвідання пам’ятника художнику, який є, до речі, єдиним у світі; екскурсія до Печенізької ЗОШ ім.Г.Семирадського; екскурсія до музею та вулицями Печеніжчини, де жила та працювала родина Семирадських. З захопленням польські гості ходили по землі малої батьківщини великого художника, фотографували історичні пам’ятки, збирали біографічну інформацію.

Під час реалізації даного проекту передбачено видання трьома мовами (англійською, польською та російською) двохтомного каталогу, присвяченого творчості Г.Семирадського та організація виставки робіт митця у Римі. В результаті зустрічі було встановлено дружні зв’язки науковців Польщі з Печеніжчиною. Поляки отримали цінні фото та історичний матеріал, наданий печеніжцями, які бережуть свою славетну спадщину. Ця інформація ввійде до каталогу творчості митця.

Переглядів: 483 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar