Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Березень » 10 » Крокуймо разом в майбутнє!
09:45
Крокуймо разом в майбутнє!

   В умовах обмеженого державного фінансування питання пошуку додаткових джерел забезпечення, таких як залучення спонсорів, пошук донорів для отримання грантів, інвестицій тощо, стає все більш важливим.

   Останнім часом відділом освіти здійснюється активна робота щодо накопичення та використання унікального досвіду написання проектів для залучення додаткового фінансування з метою вирішення питань зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти в районі. 

   Для цього на початку січня поточного року відділом освіти було організовано нараду з керівниками навчальних закладів, на якій озвучено умови проведення обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» та запропоновано  взяти участь у ньому.

   Далі на загальних батьківських зборах було винесено на обговорення питання участі у конкурсі, умови його  проведення, визначення пріоритетних проблемних питань в закладах освіти. В результаті було створено п’ять ініціативних груп батьків учнів та вихованців навчальних закладів, які вирішили взяти участь у конкурсі  міні-проектів. Завдяки координованим зусиллям відділу освіти, навчальних закладів та ініціативних груп було розроблено та подано на розгляд конкурсного Комітету обласної ради документацію на 5 наступних проектів:

  1. «Хай сонцю і квітам всміхаються діти (заміна дерев’яних вікон та дверей на енергозберігаючі)» - ініціативна група батьків дітей-вихованців Печенізького центру дитячої та юнацької творчості);
  2. «Молодь обирає спорт (реконструкція системи освітлення з впровадженням енергозберігаючих технологій в спортивних залах школи)» - ініціативна група батьків учнів Печенізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського);
  3. «Міцне здоров’я – міцна країна (заміна штучного покриття спортивного майданчика)» - ініціативна група батьків дітей-вихованців Печенізької дитячо-юнацької спортивної школи;
  4. «Міцне здоров’я – міцна країна (заміна огорожі спортивного майданчика зі штучним покриттям)» - ініціативна група батьків дітей-вихованців Печенізької дитячо-юнацької спортивної школи;
  5. «Подаруємо малятам тепло (заміна дерев’яних вікон на енергозберігаючі в Печенізькому ДНЗ (дитячий садок) №2)» - ініціативна група батьків дітей-вихованців Печенізького ДНЗ (дитячий садок) №2.

   Ініціативними групами обрано найбільш болючі проблемні питання освітньої сфери. Так, це унікальні спортивні об’єкти: майданчик зі штучним покриттям  на центральному стадіоні (єдиний в районі) та дві спортивні зали в Печенізькій ЗОШ І-ІІІ ст. Ці споруди, які є гордістю Печенізького району, дозволяють здійснювати спортивні тренування та змагання впродовж усього року в будь-яку погоду. Але за 16 років експлуатації штучне покриття спортивного майданчика повністю зносилось, дерев’яна огорожа частково зламана, а освітлення в спортзалах школи через протікання даху вийшло з ладу.

   Старі дерев’яні вікна в Печенізькому центрі дитячої та юнацької творчості та в Печенізькому дошкільному навчальному закладі №2 вичерпали строк своєї експлуатації, прогнили, деформувались і потребують заміни на нові енергозберігаючі. Заміна вікон дозволить створити комфортні умови для навчання та розвитку дітей і дасть можливість заощадити кошти на енергоносії на 35% на рік.

   В результаті написання та подання таких проектів не тільки з’являється можливість вирішити проблеми матеріально-технічного забезпечення освітньої сфери, найголовніше - здобувається безцінний унікальний досвід, який дасть змогу громадськості району повірити в свої сили, згуртуватись, ініціювати власні проекти і реалізовувати їх.

   Дякуємо всім хто, приймав активну участь у підготовці цих проектів та щиро бажаємо перемоги в конкурсі!

Переглядів: 478 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar