Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Жовтень » 24 » Ключові новели нового закону «Про освіту» розглядались на черговій нараді з керівниками навчальних закладів
14:07
Ключові новели нового закону «Про освіту» розглядались на черговій нараді з керівниками навчальних закладів

24 жовтня відбулася нарада відділу освіти з керівниками навчальних закладів під керівництвом начальника відділу Наталії Прохорчук. У нараді взяли участь спеціалісти відділу освіти та керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів району. 

Наталія Володимирівна нагадала, що 28 вересня 2017 року набрав чинності новий Закон України «Про освіту», яким  внесено суттєві зміни до цілої низки законів, у тому числі до Законів України «Про дошкільну освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту». Враховуючи те, що деякі норми потребують негайного практичного застосування, начальник відділу надала роз’яснення і рекомендації стосовно механізму реалізації окремих положень Закону. Також Наталія Володимирівна акцентувала увагу на актуальних питаннях організації навчально-виховного процесу.

На питаннях підготовки учнів до ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та МАН, активізації форм роботи з обдарованими дітьми, проведення конкурсів «Учитель року» та «Вихователь року» зосередила увагу присутніх завідувач районним методичним кабінетом Олена Зеленська.

Аліна Губар, методист відділу освіти ознайомила присутніх із законодавчо-нормативною базою щодо ліцензування закладів освіти та станом аналізу бази даних по ступенях ризику навчальних закладів Печенізького району.

Про досягнення та недоліки позашкільної освіти, мережі гуртків у закладах доповіла Галина Битюк, методист відділу освіти.

Про результати аналізу бази даних ІСУО та стан ведення сайтів навчальних закладів доповіла Олена Ярішова, інженер з інформаційних систем.

За підсумками наради були прийняті відповідні рішення, надано доручення.

Переглядів: 605 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar