Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Лютий » 8 » Євроклубівці обрали для участі перші міжнародні проекти!
00:26
Євроклубівці обрали для участі перші міжнародні проекти!

Результативно попрацював Євроклуб на засіданні 6 лютого. Члени Євроклубу оглянули перелік міжнародних грантових програм та обрали з них конкретні ідеї для участі, розглянули аплікаційні форми для заповнення обраних заявок.

Серед іншого, було прийнято рішення про участь проекті для шкільної молоді “Збудуй своє майбутнє!”. Проект курує організація "Вчителі за демократію і партнерство" спільно з німецькою організацією ChildFund Deutschland та за фінансової підтримки німецького фонду довкілля Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU. 

Участь проекті надає переможцям можливість поїхати до міжнародного літнього табору зі сталого розвитку для підлітків.

Для участі будуть відібрані 15 шкіл з усієї України

4 учні/учениці та один вчитель з кожної школи безоплатно візьмуть участь у 7-денному навчанні у Києві на практичних тренінгах зі сталого розвитку та соціального проектування, отримають навчально-методичні матеріали й консультування. Усі витрати (проїзд, проживанням, харчування) покривають організатори.

Шкільна команда проекту буде підготовлена до планування й успішної реалізації від А до Я власного соціального проекту зі сталого розвитку за підтримки експертів. Найкращі учнівські ідеї проектів будуть фінансово підтримані!

Зацікавлення також викликав творчий конкурс Imagine Europe:  «Помріймо про 2050 рік», представлений цілою низкою європейських партнерів і отримав першочергове фінансування в межах програми Erasmus + Європейського Союзу.

Конкурсантам необхідно пофантазувати і помріяти, якою вони бачать Європу в 2050 році, а свої ідеї передати через есе і відеоролик. Дедлайн: 28 лютого 2019 року.

5 конкурсантів отримують по 500 € кожен і будуть присутні на міжнародному семінарі. Всі витрати, пов’язані з відвідуванням семінару, оплатять організатори.

Також було прийнято рішення про приєднання до навчальна програма Європейської Комісії eTwinning. Вчителі та учні, зареєстровані в мережі eTwinning, отримують можливість реалізації міжнародних дуже цікавих спільних проектів з іншими європейськими школами. Ключовою складовою навчання є використання інформаційно-комунікаційних технологій. Проект eTwinning розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, підвищує мотивацію до навчання та ступінь відкритості до Європи.

eTwinning – це потужний стимул для вивчення іноземних мов і покращення рівня використання ІТ-технологій. В рамках програми учні також тренують навички командоутворення та отримують досвід створення спільних проектів. Окрім цього, вони дізнаються про культуру інших країн Європи та заводять нових друзів.

У свою чергу українські вчителі мають нагоду завести контакти з вчителями інших країн Європи. eTwinning Plus стає для них майданчиком для спілкування та обміну досвідом, корисною інформацією й методиками навчання.

На засіданні були також представлені грантові цікаві пропозиції на 2019 рік Українського культурного фонду.

Переглядів: 443 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar