Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 27 » До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи в навчальних закладах відбулися пам’ятні заходи
13:45
До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи в навчальних закладах відбулися пам’ятні заходи

26 квітня 1986 року трапилася одна з найстрашніших катастроф в історії людства – техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС. Кожного року в цей день весь світ згадує героїв-ліквідаторів наслідків трагедії. В навчальних закладах району в переддень 30-ї річниці з дня Чорнобильської катастрофи теж пройшли пам’ятні заходи. 

25 квітня учні 7-А класу (класний керівник Л.М. Байбак), 10-А класу (класний керівник І.А. Демцюра)  Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського відвідали районний музей, де разом із співробітником музею була проведена година спілкування на тему “Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій землі.” На зустріч були запрошені ліквідатори аварії. Ці відважні герої поділилися власними спогадами про ту страшну подію, про роботу у зоні ураження. Також в актовій залі Печенізької ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Г. Семирадського відбувся загальношкільний захід, де був переглянутий  фільм про причини та наслідки Чорнобильської катастрофи. Жертв трагедії, героїв-пожежних, які пожертвували собою, захистивши світ від смертельної радіації вшанували хвилиною мовчання На захід був запрошений гість - Гур¢єв Віталій Григорович – ліквідатор аварії на ЧАЕС.

Спілкування з ліквідаторами аварії на ЧАЕС в районному музеї

 

В Новобурлуцькому НВК  25 квітня для учнів закладу були проведені уроки пам’яті: для 4 класу за темою «На Чорнобиль журавлі летіли...», для учнів 6-10 - «Гіркий полин гіркого Чорнобиля», для учнів 11 класу - «Дзвін Чорнобиля». Затамувавши подих,  учні слухали про героїзм пожежників, які ціною власного життя та здоров’я рятували людство від страшної радіаційної небезпеки, вступивши у нерівний поєдинок з радіоактивним монстром,  співпереживали за долю жителів Прип’яті, які напередодні Великодня залишали свої домівки. Згадали поіменно  земляків, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Уроки пам’яті в Новобурлуцькому НВК

 

У актовій залі Артемівського НВК 22 квітня відбувся єдиний урок пам'яті на тему: "Чорнобильські дзвони" для учнів 1-11 класів.

Єдиний урок пам’яті в Артемівському НВК

 

Конкурс малюнку, присвячений 30-й річниці аварії на ЧАЕС

 

В Мартівській ЗОШ І-ІІІ ст. проходить виставка дитячого малюнку, присвячена 30-й річниці аварії на ЧАЕС під назвою «Збережімо Землю». Мета конкурсу: залучення уваги дітей та молоді до минулих подій з ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, виховання у підростаючого покоління поваги до ліквідаторів.

Переглядів: 545 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar