Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 1 » Дитячим фондом ООН UNISEF проведено тренінг-семінар для педагогів
11:55
Дитячим фондом ООН UNISEF проведено тренінг-семінар для педагогів

Дитячим фондом ООН UNISEF за підтримки Українського науково-методичного центру практичної психології і соціальної роботи НАПН України та Національного Університету «Києво-Могилянська Академія» реалізується спільний проект, в рамках якого в Харківській області заплановано проведення 40 дводенних безкоштовних семінарів-тренінгів для педагогів. І один із них проходив в нашому районі 30-31 березня. Тема тренінгу: «Комплексна психологічна допомога дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок військового конфлікту в Україні». 

Тренер проекту Гніда Тетяна Борисівна є завідуючою Центром практичної психології, соціальної роботи та здорового способу життя КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти», за освітою психолог, психотерапевт. У тренінгу брали участь працівники психологічної служби, класні керівники загальноосвітніх закладів району та представники відділу освіти.

Семінар призначений для людей, які працюють з психологічно травмованими дітьми. Вчителі кожен день бачать своїх учнів і саме вони фактично є першими, хто надає допомогу дітям, які пережили складні й неоднозначні життєві події.

Семінар було проведено на дуже високому рівні; в інтерактивній формі він навчив учасників:

  • визначати, що таке травматичний стрес і вміти розрізняти його прояви;
  • розуміти потреби дітей, батьків, які пережили травмуючі події;
  • володіти самим та навчити дітей і батьків методикам саморегуляції та зниження травматичного стресу;
  • вміти в рамках щоденного учбового процесу побудувати підтримуючі відносини з дитиною, які будуть сприяти її психологічному відновленню;
  • знати, в яких випадках необхідно рекомендувати дитині і її батькам звернутись за допомогою до шкільного психолога тощо.

По закінченню семінару усім учасникам було вручено сертифікати та методичні посібники з надання психологічної підтримки травмованим дітям та їх сім’ям.

Організаторами під час семінару було забезпечено безкоштовну брейк-каву та обід.

Відділ освіти висловлює вдячність організаторам проекту за відмінно проведену роботу, високу кваліфікацію тренера, чітку та професійну роботу під час організації навчання. Педагоги нашого району отримали чудову нагоду підвищити рівень своєї кваліфікації й отримали своєчасні знання як працювати з психологічно травмованими дітьми в умовах сьогодення.

Фотозвіт

 

Переглядів: 431 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar