Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Січень » 29 » День пам'яті Героїв Крут
17:31
День пам'яті Героїв Крут

29 січня українці вшановують події кінця січня 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху — бій під Крутами.

Саме тоді на Чернігівщині недалеко від залізничної станції Крути, що розташована за 130 кілометрів на північний-схід від Києва, добровольчий Студентський Курінь, що складався із 300 юнаків, відстоюючи право українського народу жити у власній державі, вступили в нерівний бій із більшовицькими військами, чисельність яких налічувала близько 5 тисяч. Бій тривав лише п’ять годин. У полон було захоплено і потім розстріляно 28 юнаків. Ціною свого життя юні герої зупинили наступ ворога на чотири дні. Таким чином добровольці утримали столицю на час, необхідний для укладання Брест-Литовського миру, який de-fakto означав міжнародне визнання української незалежності.

В День пам’яті Героїв Крут в закладах загальної середньої освіти району пройшло ряд заходів: уроки пам¢яті «Із забуття в безсмертя», «Українське розстріляне відродження», «Вони пішли у вічність, щоб Україну зберегти», «Крути – символ українського патріотизму»; виховні години, бесіди «На Аскольдовій могилі поховали їх», «Подвиг українських юнаків під Крутами» , «Сторінки боротьби за державну незалежність України: Герої Крут»; усний журнал «Квіти у полі, там де Крути…»; виставка літератури у бібліотеці «Пам’ятаємо подвиг юнаків під Крутами», «Славетному подвигу Героїв Крут», «Героїчні сторінки в історії українського народу».

Переглядів: 292 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar