Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Вересень » 26 » Чергова нарада освітян відбулася за участю засновника
15:34
Чергова нарада освітян відбулася за участю засновника

24 вересня відбулася розширена нарада освітян під головуванням начальника відділу освіти Наталії Прохорчук. На захід було запрошено голову Печенізької районної ради Ларису Ярову. Також у нараді брали участь спеціалісти відділу освіти, керівники закладів освіти району. Лариса Володимирівна нагадала присутнім про повноваження засновника закладів освіти та важливість взаємодії з ним. 

Наталія Володимирівна роз’яснила присутнім основні принципи формування мережі закладів освіти в умовах децентралізації. За її словами, юридичним підґрунтям прискорення децентралізації став Указ Президента України №713/2019. Згідно з цим документом до 1 січня 2020 року Кабмін має розробити та внести до парламенту законопроекти: про засади адміністративно-територіального устрою України; про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення законодавства про місцеві вибори. Після цього очікуються вибори на новій територіальній основі. За попередніми даними, у Харківській області має залишитись 4 райони. Найменшою адміністративно-територіальною одиницею мають стати об’єднані територіальні громади (ОТГ). І в залежності від спроможності громад буде формуватись мережа закладів освіти відповідних територіальних одиниць.

Про механізм підвищення кваліфікації педагогічних працівників, який запрацює з 01 січня 2020 року розказала завідувач методичного кабінету Олена Зеленська. Відповідне рішення Кабінету набрало чинності 03.09.2019. Документом передбачається, що з нового року вчителі зможуть використовувати виділені державою кошти на підвищення кваліфікації. Загалом впродовж 5 років вчитель має пройти не менш як 150 годин підвищення кваліфікації. При цьому він зобов’язаний підвищувати кваліфікацію щорічно, незалежно від того, вичерпав 5-річну норму чи ні – це обов’язкова умова атестації.

Аліна Губар, методист відділу освіти, нагадала про підготовку статистичної звітності та правила замовлення документів про освіту випускникам закладів загальної середньої освіти 2020 року.

Про ефективний обмін інформацією електронними засобами зв’язку доповідала Олена Ярішова, інженер з комп’ютерних систем відділу освіти.

Серед інших питань, які розглядались на нараді були: організація методичної роботи з педагогічними працівниками закладів освіти Печенізького району у 2019/2020 навчальному році; стан забезпечення ЗЗСО навчальною літературою та інші.

По кожному з піднятих питань, винесені відповідні рішення та надані доручення.

Переглядів: 297 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar