Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Червень » 18 » 22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ
16:25
22 ЧЕРВНЯ – ДЕНЬ СКОРБОТИ І ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ВІЙНИ В УКРАЇНІ

День пам'яті і скорботи в Україні відзначається щорічно 22 червня згідно з Указом Президента України "Про День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні" від 17 листопада 2000 року № 1245.

Війна між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом,  що розпочалася 22 червня 1941 року, стала найтрагічнішим та найкривавішим етапом Другої світової війни, призвела до колосальних людських втрат, передусім для України. 

 Найжорстокіша  війна в історії людства, що забрала десятки мільйонів життів, тривала 1418 днів. Щодня гинуло близько 14104 людей. Кожну годину - 588, кожну хвилину - 10 людей. Жахлива арифметика...

                Сьогодні навіть важко уявити той біль і горе, що випали на долю минулих поколінь. Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті.

Всі, хто став для нас прикладом беззавітної любові до Вітчизни і свого народу, незламної волі і героїзму, живуть у вдячній пам'яті народів. Це пам'ять про подвиги, здійснені на полях боїв з агресором, пам'ять про тих, хто вершив історію, прийняв смерть заради Перемоги, заради Батьківщини, заради майбутнього. Повага й шана до них передаються з покоління в покоління.

В День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі бою, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша держава була вільною від будь-якого завойовника. 

Віддаймо шану всім українським борцям, які в час воєнного лихоліття визволяли рідну землю від фашистських загарбників. Схилімо голову перед мільйонами невинних жертв, які забрала війна.

22 червня, у понеділок,   о 10.00 — вшануймо  хвилиною мовчання пам`ять про жертви Другої світової війни в Україні. Приспущені Державні Прапори з чорними стрічками  на будівлях закладів освіти в цей день – свідчення глибокої скорботи  за загиблими. Вічна та світла їм пам’ять.

Переглядів: 625 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar