27 лютого під головуванням начальника відділу освіти Наталії Прохорчук відбулася розширена нарада. У заході взяли участь начальник Печенізького районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Павло Зеленський, спеціалісти служби, медичні працівники, кухарі, керівники закладів освіти району, спеціалісти відділу освіти.
Павло Михайлович ознайомив учасників з інформацією щодо профілактики, захисту від інфікування та поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV (Covid-19). Він наголосив на обов’язковому розміщенні рекомендацій ВООЗ України, пам’ятки, інструкції МОЗ України щодо запобігання поширенню інфекції на інформаційних стендах і офіційних сайтах закладів освіти та необхідності доведення цієї інформації до відома батьків.
Світлана Забудько, головний спеціаліст Держпродспоживслужби ознайомила присутніх із нормами санітарного законодавства на харчоблоках закладів освіти з метою запобігання виникненню випадків отруєнь та інфекційних захворювань.
Людмила Ліпенцова та Юлія Нестеренко, головний та провідний спеціалісти Держпродспоживслужби, розповіли про виникнення проблемних питань під час паспортизації харчоблоків у закладах освіти району.
Підвела підсумки наради Наталія Прохорчук. Вона узагальнила результати роботи, проведеної в закладах освіти району, з впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Наталія Володимирівна зазначила, що в усіх школах і садочках проведена паспортизація харчоблоків, розроблено першочергові заходи щодо покращення стану матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, зареєстровані оператори ринку, впроваджено спеціальні журнали, видано накази тощо.
Під час наради присутнім було надано рекомендації та методичну допомогу. |