Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Серпень » 20 » Відповідаємо на запитання. Розподіл субвенції НУШ. Підготовка освітнього простору перших класів району
16:19
Відповідаємо на запитання. Розподіл субвенції НУШ. Підготовка освітнього простору перших класів району

       Відповідно до субвенції, виділеної з державного бюджету за постановою Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 №237, на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп’ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту для початкових класів для усіх шкіл України було виділено майже 1 млрд. грн. З них Харківській області виділено майже 55 млн.грн., а для Печенізького району надійшло 208825 грн. В порядку співфінансування з районного бюджету виділено іще 25000 грн. Таким чином загальна сума фінансування склала 233825 грн. 

Згідно вищезазначеної постанови ці кошти розподілені на шість класів чотирьох навчальних закладів району наступним чином:

- на меблі  (40%) - 93530,00 грн.;

- на комп’ютерне обладнання (20%) – 46765,00 грн.;

- на дидактичні матеріали (40%) – 93530,00 грн.

Для освоєння цих коштів відділом освіти проведено необхідні допорогові закупівлі, укладено договори з постачальниками і, сподіваємось, до 1 вересня відповідне обладнання буде встановлено в школах району. На суму, виділену на меблі, укладено договір на придбання 75 сучасних одномісних антисколіозних парт зі стільцями для учнів. Цього вистачить для забезпечення трьох перших класів Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім.Г.Семирадського.

Оскільки коштів не вистачає для забезпечення в повному обсязі згідно рекомендацій, затверджених МОН, із залишків освітньої субвенції відділом освіти додатково виділено кошти у розмірі 134,2 тис.грн. на закупівлю мультимедійного обладнання (короткофокусний проектор та магнітно-маркерна дошка) та облаштування робочих місць для вчителів перших класів (ноутбук, ламінатор, МФУ). Договір з підрядником укладений. Обладнання має прийти до закладів через декілька днів.

Також із державного бюджету для двох робочих місць для вчителів Артемівської та Мартівської шкіл (ноутбук, ламінатор, МФУ, офісний папір, плівка для ламінування, запасні кольорові чорнила) було виділено 70 тис. грн. Це обладнання вже завезено та встановлено в школах.

Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation, школами району було отримано конструктори LEGO «6 цеглинок» на кожного першокласника на суму майже 1000 гривень. Відповідно до приблизного графіка Міносвіти у грудні 2018 року - квітні 2019 року до Харківської області надійдуть набори «LEGO Play Box» з розрахунку один на кожен клас. Отримання конструкторів - це не тільки покращення предметного середовища, а і зміни підходів до організації навчально-виховного процесу.

Для опанування сучасних методик навчання, відповідно до нового Державного стандарту початкової освіти, за державні кошти було підвищено кваліфікацію семи педагогічних працівників району і одного педагога-тренера.

За рахунок різних джерел фінансування зроблено ремонт усіх класних приміщень 1-х класів. Зокрема, із районного бюджету було виділено 112 538 грн. на встановлення сучасних енергозберігаючих вікон у трьох перших класах Печенізької ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського. За рахунок благодійних внесків батьків та спонсорів здійснено якісні косметичні ремонти (шпаклювання стін, клейка шпалер тощо).

Велика робота зроблена в Новобурлуцькому навчально-виховному комплексі. Завдяки лідерським та організаторським якостям директора школи та тісній співпраці із сільською радою, місцевими сільськогосподарськими підприємствами та батьками в першому класі зроблено капітальний ремонт, перепланування класу (демонтовано перегородку), будуть придбані меблі.

Звісно, такий обсяг робіт був би неможливий без спільних напружених зусиль. Дякуємо усім, хто допомагає впроваджувати Нову українську школу в навчальних закладах нашого району!

Переглядів: 508 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar