Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Студія «Правовий олімп» - заключний етап тижня правової освіти
18:05
Студія «Правовий олімп» - заключний етап тижня правової освіти

   З метою підвищення рівня правової освіти учнівської молоді, з 7 по 11 грудня в загальноосвітніх навчальних закладах пройшов Всеукраїнський тиждень права. Заключним етапом правоосвітньої роботи упродовж тижня став виховний захід для учнів 10, 11 класів Печенізького ліцею ім.Г.Семирадського «Студія «Правовий олімп». Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Звичайно, учні не можуть знати детально усі закони. Але основне, що стосується їх безпосередньо, діти повинні знати. Правові знання учні можуть почерпнути з уроків правознавства, виховних годин, з книг, газет, журналів, радіо, телебачення та позакласних заходів на правову тематику, таких як цей. Захід проводився в Печенізькому центрі дитячої та юнацької творчості. На студію були запрошені почесні гості: голова Печенізької районної державної адміністрації Микола Шошин, голова Печенізької районної ради Лариса  Ярова, заступник голови Печенізької райдержадміністрації Ольга Кизим, начальник служби у справах дітей Печенізької райдержадміністрації Лілія Мозгова.

   Роботу студії розпочав М.Шошин, досвідчений юрист за фахом, який привітав усіх присутніх та побажав, щоб переміг найсильніший та найрозумніший. Л.Ярова побажала присутній молоді наполегливо вчитися, орієнтуватися в правових питаннях, щоб бути захищеним.

   Діти були об’єднані у дві команди «Феміда» і «Демократи». Робота студії проходила за такими рубриками: «Правовий довідник», «Юридичний факт», «Деформований текст», «Ситуація», «Юридична інтерпретація», «Трибуна». Кожна рубрика мала свої правила гри. Наприклад, у рубриці «Юридична інтерпретація» потрібно було дати правову оцінку діям героїв різних добре відомих дитячих казок. Цікаво було спостерігати за тим, як лише в одній казці «Червона шапочка» діти знайшли декілька правопорушень: відсутність догляду за дитиною, проникнення в чуже житло, замах, спроба вбивства і саме вбивство. А на конкурсі «Трибуна» необхідно було продовжити речення «Як би я був Президентом…». Серед виступаючих були достойні претенденти на найвищу державну посаду

   В цілому захід пройшов змістовно та весело! Бажаємо юним правознавцям і в подальшому вдосконалювати свої знання!

 

Переглядів: 586 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar