Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Квітень » 14 » Стан доріг, в т.ч. за маршрутами шкільних автобусів - цим питанням переймались депутати на черговій сесії районної ради
16:05
Стан доріг, в т.ч. за маршрутами шкільних автобусів - цим питанням переймались депутати на черговій сесії районної ради

   Іще одне питання, яке розглядалось на черговій сесії Печенізької районної ради, стосувалось утримання автомобільних доріг на території Печенізького району.

                Наталія Володимирівна, начальник відділу освіти, яка була співдоповідачем з даного питання, доповіла, що відповідно до ст. 14 Закону України «Про освіту», ст. 21 Закону України «Про загальну середню освіту», відділ освіти Печенізької райдержадміністрації забезпечує пільговий проїзд учнів та вчителів від дому до місця навчання і в зворотному напрямку. Для цього було розроблено та затверджено 4 графіка маршрутів шкільних автобусів:  

1. Печеніги – Приморське (40 км.);

2. Печеніги – Кицівка – П’ятницьке (74 км.);

3. Артемівка – Борщова – Гарашківка (86 км.);

4. Віддалені вулиці Печеніги – Печенізька ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Г.Семирадського.

Щодня відділ освіти підвозить до місць навчання більше 90 учнів. Але, нажаль, стан доріг за маршрутами загрожує безпеці руху шкільного автотранспорту. В найгіршому, вкрай незадовільному стані знаходиться дорога по маршруту Артемівка – Борщова – Гарашківка, особливо на відрізку від с.Борщови до с.Гарашківки (11 км. 250 м.). Дорога має щебеневе покриття, але на більшій протяжності дороги воно зовсім відсутнє. На дорозі розбиті глибокі колії, які під час опадів заповнюються водою, місцями глибина колій сягає 30-40 см, що призводить до зависання автомобіля на днищі, буксування та регулярних поломок шкільного автотранспортного засобу. Найбільш небезпечними на відрізку Борщова - Гарашківка є дві ділянки дороги загальною довжиною близько 600 м. У цьому місці грунт глинистий, а сама дорога можна сказати взагалі відсутня. Під час опадів вона перетворюється на багнисте болото. Відрізок дороги Артемівка – Борщова (9 км.) знаходиться у задовільного стані, але потребує ямкового ремонту.

Дорожнє покриття за маршрутом Печеніги – Кицівка – П’ятницьке теж зруйноване. Воно вкрите  суцільними ямами, які щодня збільшуються під впливом природних явищ. З-під коліс автотранспорту постійно вилітають камінці, які можуть розбити скло, що підвищує ризик травматизму і загрожує життю і здоров’ю дітей.

Відділ освіти Печенізької районної державної адміністрації неодноразово піднімав питання ремонту доріг, по яких проходить маршрут шкільних автобусів на апаратних нарадах Печенізької районної державної адміністрації. Також це питання піднімалось мною на щорічному засіданні штабів по підготовці закладів до осінньо-зимового періоду 2016-2017 р.р., а також перед начальником філії "Чугуївський райавтодор" ДП"Харківський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України" Борщуком С.С.

В зв’язку з  цим, та з метою забезпечення збереження життя та здоров’я дітей, Наталія Володимирівна, просила депутатів позитивно вирішити питання ремонту доріг шкільних маршрутів.

                За результатами детального вивчення вказаного питання депутатами районної ради депутатами прийнято рішення роботу філії «Чугуївський райавтодор» по ремонту та утриманню автомобільних доріг на території Печенізького району протягом 2016 року визнати незадовільною й клопотати перед обласним управлінням автомобільних доріг про звільнення керівника й призначення на цю відповідальну посаду людини добросовісної та відповідальної.

Крім того, ухваленим рішенням сесією рекомендовано Печенізькій районній державній адміністрації, селищному та сільським головам:

- Здійснювати оцінку стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг населених пунктів та сформувати перелік доріг для проведення ремонтів першочергової необхідності.

- Розробити та затвердити місцеві програми ремонту автомобільних доріг.

- Щорічно закладати в місцевих бюджетах кошти для фінансування робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності району та забезпечення необхідного рівня співфінансування дорожньо-будівельних робіт на дорогах загального користування.

- Розглянути питання утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг населених пунктів Печенізького району на засіданні колегії Печенізької районної державної адміністрації за І квартал 2017 року.

- Проводити роботи з питань видалення дерев та кущів у населених пунктах, які ростуть на узбіччях та створюють небезпеку дорожньому руху.

- Забезпечити проведення весняних оглядів та роботи з очищення дренажних систем населених пунктів.

- Звернутись до Служби автомобільних доріг України в Харківській області, керівництва ДП «Харківський облавтодор» щодо покращення роботи філії «Чугуївський райавтодор» з ремонту та утримання автошляхів Печенізького району.

Переглядів: 453 | Додав: pechen_obrazov_otdel | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar